Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Martina Hingisová byla ve 32 letech uvedena do tenisové Síně slávy

Newport (USA) - Švýcarka Martina Hingisová a čtyři další tenisové osobnosti byly v Newportu uvedeny do Síně slávy. Košická rodačka a patnáctinásobná grandslamová šampionka Hingisová do ní byla vybrána ve 32 letech a zařadila se mezi nejmladší hráče, kterým se této cti dostalo. Vedle Hingisové a australské hvězdy 30. až 50. let minulého století Thelmy Coyneové-Longové, které je 94 let, přibyli do Síně slávy také Cliff Drysdale, Charlie Pasarell a Ion Tiriac v kategorii takzvaných "přispěvatelů".

Martina Hingisová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Mezi bývalými hráči byla nominována i Helena Suková. Vítězka 14 grandslamových titulů ve čtyřhře a mixu ale po několikaměsíčním hlasování novinářů neprošla výběrem, stejně jako wimbledonský vítěz Michael Stich z Německa.

Ceremoniál na travnatém dvorci v Newportu trval hodinu a půl, neboť ho přerušila dešťová přeháňka. "Děkuji tenisu. Dal mi celý svět a já teď nedokážu slovy vyjádřit, co cítím," prohlásila Hingisová.

V tenisové Síni slávy je sedm Čechů: Jana Novotná, Martina Navrátilová, Hana Mandlíková, Jaroslav Drobný, Ivan Lendl, Jan Kodeš a Karel Koželuh. Právě Mandlíková patří do trojice hráčů, kteří byli do Síně slávy uvedeni v mladším věku než Hingisová, bylo jí rovněž 32. Björn Borg byl uveden v 31 a Tracy Austinová v rovných 30 letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články