Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Marat Safin: Sestra už se k tenisu nevrátí

Moskva - Bývalá první tenistka světa Dinara Safinová podle jejího staršího bratra Marata v brzké době oznámí konec kariéry. Pětadvacetiletá Ruska nehrála kvůli potížím se zády od května a v srpnu předčasně ukončila sezonu. "Jestli si vzpomenete, tak podobné problémy měla už v Pekingu před dvěma lety," citovala bývalého prvního hráče světa Marata Safina agentura Reuters. "Snažila se pak několikrát vrátit, ale vždycky jí to přidělalo jen další problémy," dodal jednatřicetiletý Safin, který ukončil kariéru před dvěma lety.

Dinara Safinová
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

Safinová si kvůli zdravotním potížím dala tříměsíční přestávku i loni. Už tehdy však zažívala strmý výkonnostní pád a ani po návratu nedokázala navázat na výkony, které z ní udělaly na jaře 2009 světovou jedničku. Na trůn vystoupala i přesto, že nikdy nevyhrála grandslamový turnaj, ačkoliv byla ve finále French Open (2008 a 2009) a Australian Open (2009).

"Teď musí myslet hlavně na sebe. Nejde o to, jestli ještě někdy bude hrát, ale o to, aby mohla žít normální život. Musí pokračovat v léčbě a zapomenout na tenis," uvedl Safin. "Určitě o všem bude informovat sama, ale jako její bratr si myslím, že nemá šanci vrátit se k tenisu," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články