Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Lendl porazil v tenisové exhibici ve Stromovce Nováka

Praha - Tenista Ivan Lendl se vrátil po 39 letech vítězně na pražskou Spartu. Bývalý první hráč světa porazil v dnešní exhibici v rámci turnaje žen ITF Sparta Prague Open ve Stromovce Jiřího Nováka 8:5. "Je fajn, že přišlo tolik lidí, to se vždycky hraje líp," komentoval Lendl potěšeně zcela naplněnou kapacitu 1 200 míst.

Ivan Lendl
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Dvaapadesátiletý Lendl stejně jako předloni při exhibici s Novákem v Prostějově a následně v Ostravě se Švédem Björnem Borgem hrál výtečně. Dobře podával, jeho forhend byl milimetrově přesný a k tenisu přidal i nespočet legrácek. "S Jirkou musím hrát úplně naplno. Když nebudu hrát naplno, tak to moc exhibice nebude, spíš exekuce. Já musím hrát naplno, a když vyhraju, je to lepší. Když prohraju, nic se neděje. Je třeba hrát, ale i diváky pobavit," řekl Lendl.

Za stavu 5:3 a 40:15 měl Lendl první mečbol. "Ten se musí hrát opatrně," řekl a s Novákem si vyměnili deset bekhendů, než skončil míč v síti. Ozval se potlesk na počest Lendlovy výhry, ale hráči se dohodli, že se bude hrát dál. "Vždyť je hokej!" zazněl výkřik z tribun, ale většina diváků z ochozů rozhodnutí kvitovala a dál se dobře bavila. Třeba když Novák zkusil úder zády k síti mezi nohama á la Roger Federer. "Co to bylo, forhend nebo bekhend?" ptal se Lendl, jenž si vzápětí připravil další mečboly a při třetím zápas definitivně ukončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Exhibice ve Stromovce

Osminásobný grandslamový vítěz vede nad Novákem vzájemnou bilanci 1,5:0,5. Jejich první zápas totiž skončil netradiční remízou 5:5. "Jsme průkopníci tenisové remízy a čekal jsem, že to tak nenechá. Má to v ruce," řekl Novák. "Jirka zestárl, ty dva roky jsou na něm poznat. Já taky zestárl o dva, ale je to menší procento v 52 letech než v 35 letech," smál se Lendl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články