Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Lehečka zastavil sérii nezdarů, ve Vídni postoupil do druhého kola

Série tří porážek za sebou je minulostí. Jiří Lehečka zdolal v prvním kole turnaje ve Vídni Američana J. J. Wolfa 6:4, 6:4. V dalším utkání ho čeká osmý nasazený Karen Chačanov, který uspěl v ruském souboji s Romanem Safiullinem.

Je nám líto, video expirovalo.
Lehečka se ve Vídni po třech porážkách v řadě radoval z vítězství

Lehečka hned v úvodním gemu využil čtvrtý brejkbol, ale ve čtvrté hře o výhodu servisu přišel. Čech, který je na žebříčku o 28 míst výš než Wolf, znovu prolomil Američanovo podání za stavu 4:4 a vzápětí první set získal. Ve druhé sadě mu stačil jediný brejk a po necelé hodině proměnil první mečbol.

Od úspěšného daviscupového turnaje ve Valencii, kde vyhrál všechny tři dvouhry, se Lehečkovi na okruhu ATP příliš nedařilo. Dosud uspěl pouze v prvním kole v Astaně. Následující zápas prohrál, bleskově vypadl také v Šanghaji a minulý týden ve Stockholmu.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch):

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka (ČR) – Wolf (USA) 6:4, 6:4, Zverev (5-Něm.) – Ofner (Rak.) 6:4, 6:1, Chačanov (8-Rus.) – Safiullin (Rus.) 6:4, 6:4, Arnaldi (It.) – Ramos (Šp.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:2), Norrie (Brit.) – Misolic (Rak.) 7:6 (9:7), 4:6, 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články