Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitovou nejprve brzdila nervozita, pak se její výkon zvedl

Praha - Petra Kvitová si prožila nervozní úvod do finále Fed Cupu. V prvním setu hodně kazila a nakonec Anastasii Pavljučenkové podlehla 2:6. Až v druhé sadě se její výkon zlomil. Hned v druhém gamu sebrala Rusce servis, což zpětně považovala za možná zlomový bod utkání. Druhý a třetí set vyhrála 6:1 a poslala český tým do vedení.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Byla jsem na začátku hodně nervózní, ten první set jsem se cítila tak strašně divně. Přišlo plno lidí a ti vidí Kvitovou, která kazí hned druhý míč celé výměny, ten nejjednodušší, co jde. Připadala jsem si divně, trošku i trapně, že mi to bylo i trošku líto," řekla Kvitová. "V prvním setu jsem si dokázala tlak vytvořit, ale vždy jsem kazila ten nejjednodušší míč výměny. Dobře jsem returnovala, ale jak jsem byla zaťatá, nestačilo to. Na lehčí míče jsem tam nebyla, a proto jsem to kazila," uvedla pětadvacetiletá hráčka.

Zlom přišel na konci první sady a především v úvodu druhé. "Za stavu 2:5 v prvním setu jsem se cítila už trošku uvolněnější, ale bylo mi to prd platné, ona to zahrála dobře," řekla. "Do druhého setu jsem šla s tím, že zlepším servis a zkusím si počkat na šanci, která přišla hned další game. Když jsem ji brejkla, v tom gamu, který byl nahoru dolů, trošku mi přišlo, že odpadla a já se naopak zvedla. To byl game, který mi hodně pomohl," prohlásila Kvitová.

Nervózní byla už od pátečního losování. "To je první moment, kdy to na nás všechny dýchne. Spánek nebyl nejhorší, ale probudila jsem se dřív, než jsem chtěla, asi v půl sedmé. Byla jsem vyspaná, ale potom jsem zase usnula, takže jsem byla jak praštěná palicí," uvedla Kvitová. "Nervozita v břiše, nohy stažené a nezlepšilo se to ani rozcvičkou. Ještě jak jsme čekali při ceremoniálu, když vidíte ty úspěchy a výhry, je to sice krásné, ale trošku zavazující. Snadno se mi na to nešlo," řekla.

Hodně jí pomohla podpora vyprodaného hlediště, kde se sešlo téměř třináct tisíc lidí. "Myslím, že diváci sehráli svoji roli. Bez nich by to bylo o dost těžší. Od toho stavu 2:5 jsem se cítila trošku líp, bylo to o tom, se do toho dostat, rozehrát se," podotkla. V nedělní úvodní dvouhře proti ruské jedničce Marii Šarapovové už možná bude klidnější. "Když jdete proti dvojce soupeře, tak ten tlak je velký. Ten bod byl hrozně důležitý a myslím, že ten tlak trochu poleví," dodala.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články