Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová zvládla v Cincinnati druhé kolo, Plíšková nikoli. Bouzková kvůli zranění odstoupila

Petra Kvitová postoupila na turnaji v Cincinnati po výhře 6:2, 6:3 nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou do 3. kola. Naproti tomu Karolína Plíšková loňské semifinále neobhájí, v 2. kole prohrála 6:7, 3:6 s Belgičankou Elise Mertensovou. Končí i Marie Bouzková, která kvůli zranění nenastoupila proti domácí Alison Riskeové-Amritrajové. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová je v Cincinnati ve 3. kole, Plíšková a zraněná Bouzková vypadly

Dvaatřicetiletá Kvitová v prvním duelu v Cincinnati čelila mečbolu Jil Teichmannové, její dnešní soupeřka Cirsteaová se podobné šanci ani nepřiblížila. Dvojnásobná wimbledonská vítězka ani jednou neztratila podání, byla silná na returnu a pro postup do osmifinále si došla za o něco málo víc než hodinu.

Svou vrstevnici Cirsteaovou porazila Kvitová v desátém utkání pošesté a oplatila jí poslední dvě porážky z loňského a letošního Australian Open. O postup do čtvrtfinále a tedy vyrovnání loňské bilance z Cincinnati se Kvitová střetne s Tunisankou Uns Džábirovou.

Světová pětka porazila 179. hráčku žebříčku Caty McNallyovou ze Spojených států až 9:7 v tie-breaku třetího setu, v němž musela odvracet mečbol. Kvitová vede ve vzájemné bilanci 3:1, dosud poslední střetnutí letos v Sydney ale prohrála.

Plíšková nenavázala na úterní vítězství nad Venus Williamsovou a neobhájí loňské semifinále. V duelu proti Mertensové vítězce turnaje z roku 2016 příliš nefungovalo podání: zaznamenala sedm dvojchyb a po druhém servisu získala jen 39 procent bodů. Belgičanka si naopak pomohla osmi esy a Plíškovou v třetím vzájemném duelu poprvé porazila.

Kvalifikantka Bouzková vyhrála zápas 1. kola poté, co jí ve druhém setu vzdala zraněná Američanka Cori Gauffová. K dalšímu utkání už zase nemohla nastoupit kvůli zdravotním problémům česká tenistka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články