Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová věří, že jí volno před Turnajem mistryň prospěje

Praha - Petra Kvitová si užívá volno před nabitým závěrem sezony. V současnosti pátou hráčku světa čeká v závěru října obhajoba triumfu na Turnaji mistryň v Istanbulu, následně pražská exhibice proti Rusce Marii Šarapovové a finále Fed Cupu.

Petra Kvitová
zdroj: AP Photo autor: Fred Beckham

"Volno jsme chtěli a možná je to i lepší, protože po Asii mi nebylo nejlépe. Kdybych jela do Lince, tak nevím, jak by to tam vypadalo. Jestli bych se nevyšťavila a pak neměla sílu na Istanbul," řekla Kvitová.

Tenistka z Fulneku naposledy hrála zápas 1. října v Pekingu, kde i kvůli zdravotním problémům prohrála v druhém kole se Španělkou Carlou Suárezovou. Teď už je přes týden doma, odpočinula si, doléčila se a v pondělí začala opět naplno trénovat. Kvitová si tak po asijské sérii turnajů odpočinula podobně jako po předešlé americké sérii. "Předtím to bylo super. Po psychické stránce je to dobré, když mě čeká nabitý konec sezony," řekla Kvitová, která trénuje tradičně v Prostějově.

Sport
zdroj: ČT4

Stejně jako při předchozí domácí přípravě se věnuje opět servisu a returnu. "Teď k tomu přidáme i přechod na síť, protože proti holkám, které budou (v Istanbulu), je těžké ukončit výměny ze zadní čáry," uvedla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy, která se bude připravovat i s muži. "Více toho vrátí," vysvětlila.

Kvitová je před Istanbulem realistkou

Kvitová bude 23. až 28. října v Istanbulu obhajovat vítězství, i kvůli nepříliš vydařeným výsledkům v předešlých týdnech je ale realistkou. "Doufám, že se mi vrátí vzpomínky a bude to dobré. Neříkám, že to bude úplně nejlepší, ale doufám, že předvedu dobrý tenis," řekla Kvitová, která před Pekingem vypadla v Tokiu hned v prvním kole.

Petra Kvitová:

"Vždy je to nahoru - dolů. A u mě to teď bylo dolů snad jen na chvilku a mohlo by to být zase dobré. Istanbul a Fed Cup se neopakuje často. Budu se snažit hrát to nejlepší."

"Je pravda, že poslední výsledky mi nepřidaly, ale nechci říct, že by ubraly. Je pravda, že jsem neodehrála nejlepší zápasy. Předtím v Americe jsem hrála lépe a doufám, že spíše navážu na americkou šňůru než na asijskou," podotkla Kvitová, která ovládla turnaje v Montrealu, v New Havenu a na US Open postoupila do osmifinále.

S reprezentačními kolegyněmi se bude snažit 3. a 4. listopadu v Praze proti Srbsku obhájit triumf v týmové soutěži. "Istanbul může herně Fed Cup ovlivnit. Věřím ale, že to dopadne jako loni," dodala Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články