Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Kvitová udolala Erraniovou – jak jinak než ve třech setech

Peking – Petra Kvitová zvítězila v osmifinále turnaje v Pekingu nad Italkou Sarou Erraniovou 6:4, 6:7 a 6:3. Česká tenistka odehrála už čtyřiatřicátý třísetový zápas v sezoně, což je nejvíce na okruhu WTA. Světová sedmička Kvitová přehrála italskou soupeřku, která je v žebříčku o stupeň výše, i v šestém vzájemném duelu kariéry. Utkání trvalo více než dvě a půl hodiny. Další soupeřkou Kvitové bude Číňanka Li Na, která přehrála Němku Sabine Lisickou.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Mike Groll

Zápas provázely velké problémy na vlastním servisu – a to u obou hráček. V utkání s Erraniovou přišla Kvitová osmkrát o servis, měla problémy s vyššími míči a soupeřčinou výbornou obranou. Udělala 61 nevynucených chyb, ale na druhou stranu si pomohla 65 vítěznými míči a dobře returnovala.

"Hrála jsem dobře na začátku každého setu, ale pak se ona vždy zlepšila a já dělala lehké chyby," řekla Kvitová. "Byl to zápas nahoru dolů, velký boj, což jsem ale čekala. Rvala jsem se až do konce a z výhry mám radost." Letos Kvitová odehrála již 34 třísetových zápasů. Od roku 2000 jich v hlavních soutěžích v jedné sezoně hrála více jen Švýcarka Patty Schnyderová (36 v roce 2005). S třiadvaceti třísetovými výhrami je nyní Kvitová z tenistek nejlepší.

S Li Na, se kterou Kvitová často trénuje, letos v jediném vzájemném utkání na antuce prohrála. "Už se na zápas těším. Jsme dobré kamarádky. Ona je skvělá a bude to určitě výborný zápas, zase boj. Snad předvedeme to nejlepší," řekla Kvitová. Šanci na postup do čtvrtfinále má ještě Lucie Šafářová, kterou čeká zápas 3. kola s Němkou Andreou Petkovicovou ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články