Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kvitová, Strýcová i tenisové naděje na Spartě a na Štvanici, začíná soutěž družstev

Pokoronavirové období na české tenisové scéně bude pokračovat soutěžemi družstev. Dnes odstartuje šestikolové měření sil smíšených týmů pod názvem Barvy pro budoucnost. Utkávat se bude až do konce prázdnin kvarteto - červení, modří, bílí a žlutí.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK

"Nechceme klubovou rivalitu, ale hodně zápasů, abychom maximálně pomohli hráčům a hráčkám se rozehrát do doby, než se znovu rozjedou turnaje, ve kterých budou reprezentovat Česko," řekl šéf svazu Ivo Kaderka.

Poprvé po koronavirové pauze a problémech s břišním svalem by měla hrát například i loňská finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová (modří, pozn. autora). Červení zase nasadí hvězdnou deblovou dvojici wimbledonských vítězek - v páru totiž nastoupí dvojnásobná královna singlu Petra Kvitová a šampionka deblu Barbora Strýcová.

Kvitová bude hrát poprvé po vítězství v turnaji O pohár prezidenta ČTS, kterým před čtrnácti dny odstartovala série domácích akcí po nucené pauze, a otestuje předloktí. "Na dvouhru to zatím není," řekl její mluvčí Karel Tejkal.

Na pražské Spartě se utkají výběr kapitána Daniela Vacka (červení) a Vojtěcha Flégla (žlutí). "Je důležité, že zkušení i mladí mají šanci co nejvíce hrát," řekl Vacek. Na Štvanici povede bývalý daviscupový kapitán Vladislav Šavrda (modří) svůj tým proti současnému reprezentačnímu lodivodovi Jaroslavu Navrátilovi (bílí).

Hned v první den bude k vidění šest dvouher mužů a čtyři dvouhry žen, po dvou čtyřhrách a smíšená čtyřhra, která druhý den z programu vypadne. Vyhraje tým s 15 body. Za každé vítězství v utkání dostává družstvo dva body, za porážku bod. Celkový vítěz soutěže obdrží půl milionu korun.

Po svazovém klání se elitní tenistky představí od soboty do pondělí v charitativní čtyřdílné akci Tipsport Elite Trophy týmů Karolíny Plíškové a Kvitové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články