Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Kvitová se o titul v New Havenu popere s Halepovou

New Haven (USA) - Petra Kvitová se poprvé na okruhu WTA utká s Rumunkou Simonou Halepovou. Česká hráčka se ve finále turnaje v New Havenu pokusí získat druhý letošní titul a celkově desátý v kariéře. Halepová, 23. hráčka žebříčku, usiluje dokonce o svůj čtvrtý letošní turnajový triumf. Závěrečný duel generálky na US Open má začátek v 21:00 SELČ.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Třiadvacetiletá Kvitová v pátečním semifinále vyřadila jednoznačným výsledkem 6:0 a 6:1 Kláru Zakopalovou a udržela si šanci na obhajobu loňské trofeje. O dva roky mladší Halepová následně vyřadila čtyřnásobnou šampionku z New Havenu Dánku Caroline Wozniackou 6:2 a 7:5.

Od začátku června Halepová ovládla turnaje na antuce v Norimberku a Budapešti a také na trávě v Hertogenboschi. Z posledních 33 zápasů prohrála jen pět a ve světovém žebříčku by si měla bez ohledu na výsledek finále polepšit o další dvě místa na 21. pozici.

S Kvitovou se utkají na tvrdém povrchu. "Hodně si teď věřím," prohlásila Halepová. "Se Simonou jsem ještě nehrála, ale vím, že se výborně po kurtu pohybuje," řekla česká tenistka.

Hlaváčková ani Hernych si dvouhru na US Open nezahrají

V zámoří se nedařilo Andree Hlaváčkové ani Janu Hernychovi. Oba nepostoupili z kvalifikace do hlavní soutěže tenisového US Open. Hlaváčková prohrála v posledním třetím kole kvalifikace 4:6 a 1:6 s domácí Grace Minovou a nebude mít šanci obhájit loňské senzační osmifinále ve dvouhře, Hernych podlehl Japonci Go Soedovi 7:6, 4:6 a 2:6. Naposledy si Hernych zahrál grandslam v New Yorku v roce 2009.

V hlavní soutěži US Open jsou s Berdychem Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a poprvé i Jiří Veselý, v ženské dvouhře figurují s Kvitovou také Klára Zakopalová, Lucie Šafářová, Petra Cetkovská, Lucie Hradecká a Karolína Plíšková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články