Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Kvitová se o titul v Cincinnati utká s Garciaovou

Soupeřkou Petry Kvitové ve finále turnaje v Cincinnati bude francouzská tenistka Caroline Garciaová, která porazila Bělorusku Arynu Sabalenkovou 6:2, 4:6, 6:1. Zápas o titul má naplánovaný začátek na 20:00 SELČ.

Caroline Garciaová slaví postup do finále v Cincinnati
zdroj: ČTK/AP

Bývalá světová čtyřka Garciaová vyhrála v Cincinnati už sedmé utkání, neboť začínala v kvalifikaci. "Tohle asi nikdo nečekal. Dojít sem až z kvalifikace je dlouhá cesta," řekla po vítězství nad sedmou nasazenou Sabalenkovou v zápase, který přerušoval déšť.

Osmadvacetiletou Francouzku čeká třetí letošní finále, v červnu v Bad Homburgu i minulý měsíc ve Varšavě zvítězila.

Třicátý, nebo desátý titul?

S Kvitovou se utká podeváté. Porazit ji dokázala třikrát, naposledy v roce 2017. Obě hráčky usilují o jubilejní titul z okruhu WTA. Česká tenistka může získat třicátou trofej, Garciaová útočí na desátý turnajový triumf.

V mužské dvouhře skončil v semifinále první hráč světa Rus Daniil Medvěděv, který prohrál s Řekem Stefanosem Tsitsipasem. Čtvrtý nasazený zvítězil 7:6, 3:6, 6:3 a zahraje si o titul s Chorvatem Bornou Čoričem, který vyřadil Brita Camerona Norrieho po setech 6:3, 6:4.

Tsitsipas porazil v desátém vzájemném utkání Medvěděva teprve potřetí a je letos ve finále už popáté. V Cincinnati si zahraje o titul poprvé stejně jako Čorič, kterého čeká druhé finále na turnaji kategorie Masters. Vzájemnou bilanci mají vyrovnanou 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články