Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kvitová s Plíškovou jsou v Indian Wells ve 3. kole, Lehečka nestačil na Rubljova

Nasazené tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková zvládly v Indian Wells své úvodní zápasy a postoupily do 3. kola, kam prošla také debutantka na turnaji Linda Nosková. Jiří Lehečka vypadl s favorizovaným Rusem Andrejem Rubljovem.

Petra Kvitová porazila Američanku Elizabeth Mandlikovou
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Patnáctá nasazená Kvitová dodatečně oslavila středeční 33. narozeniny vítězstvím 6:1, 7:5 nad Američankou Elizabeth Mandlikovou, dcerou české grandslamové šampionky Hany Mandlíkové.

Kvitová dominovala prvnímu setu, v němž vyhrála všech devět výměn po prvním podání a nečelila žádnému brejkbolu.

V druhé sadě se 155. hráčka žebříčku Mandliková dostala do vedení 5:3, dvojnásobná wimbledonská vítězka ale ziskem čtyř gamů za sebou vývoj otočila a za 86 minut postoupila.

Ve třetím kole se Kvitová v souboji grandslamových šampionek střetne s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, kterou v posledním vzájemném duelu porazila v loňském finále turnaje na trávě v Eastbourne. Maximem Kvitové v Indian Wells jsou čtvrtfinále z let 2013 a 2016.

Bývalá světová jednička Plíšková musela bojovat tři sety s Ruskou Annou Kalinskou, kterou po hodině a tři čtvrtě zdolala 2:6, 6:0 a 6:4.

Sedmnáctá nasazená Češka si pomohla devíti esy a od ztraceného prvního setu vyhrála osm gamů za sebou.

Ve třetím kole se třicetiletá Češka střetne s další Ruskou, turnajovou jedenáctkou Veronikou Kuděrmětovovou.

Osmnáctiletá Nosková vyhrála při debutu na jakémkoli turnaji kategorie WTA 1000 i druhý zápas, 31. nasazenou Amandu Anisimovovou z USA porazila 7:6, 6:3.

O postup do osmifinále se svěřenkyně zkušených trenérů Tomáše Krupy a Davida Kotyzy střetne s americkou vrstevnicí Coco Gauffovou, jež je v Indian Wells šestou nasazenou.

Česká mužská jednička Lehečka nenavázal na výhru nad Andrejem Rubljovem ze čtvrtfinále únorového turnaje v Dauhá. Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi světové sedmičce ve druhém kole podlehl 4:6 a 2:6.

Hned svůj první zápas v Kalifornii nečekaně prohrál druhý nasazený Stefanos Tsitsipas. Řeckého favorita, jenž mohl vzhledem k absenci neočkovaného Novaka Djokoviče na "Sunshine Double" v Indian Wells a Miami usilovat o posun na první místo žebříčku, porazil 7:6, 4:6, 7:6 australský outsider Jordan Thompson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články