Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Český orienťák

Kvitová postupuje v Dauhá, Karolína Plíšková nestačila na Rusku Alexandrovovou

Druhé kolo turnaje v Dauhá bude hrát i Petra Kvitová. Česká hráčka vstoupila do katarského podniku vítězstvím nad Číňankou Čang Šuaj 7:5, 6:2. Karolína Plíšková po postupu z kvalifikace vypadla v prvním kole po porážce 1:6, 2:6 s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Petra Kvitová
zdroj: Profimedia

Dvaatřicetiletá Kvitová potvrdila, že se jí v Dauhá daří. Z posledních čtyř startů tam třikrát hrála finále a v letech 2018 a 2021 získala titul. Vyrovnaný úvodní set proti Čang Šuaj vybojovala za 45 minut, ve druhém pak Číňance třikrát sebrala podání a duel uzavřela po hodině a čtvrt.

Další soupeřkou dvojnásobné wimbledonské vítězky bude čtvrtá nasazená Coco Gauffová. Osmnáctiletá Američanka měla v úvodním kole volný los.

Vítězka turnaje z roku 2017 Plíšková musela v katarské metropoli absolvovat tříkolovou kvalifikaci. Stejně jako v lednu v Adelaide do hlavní soutěže postoupila, ale v prvním kole hladce vypadla. Aktuálně devatenáctá hráčka světa s žebříčkovou sousedkou Alexandrovovou (18.) vyhrála pouze dva ze sedmi gamů při svém podání a zápas ztratila za 54 minut.

Dvouhra – 1. kolo:

Kvitová  Čang Šuaj (Čína) 7:5, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články