Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová po více než dvou hodinách udolala Alexandrovovou a v Miami míří do semifinále

Petra Kvitová se na turnaji v Miami probila přes Jekatěrinu Alexandrovovou mezi nejlepší čtyřku. Rusku porazila po více než dvou hodinách 6:4, 3:6 a 6:3. Česká tenistka si semifinále prestižního podniku zahraje vůbec poprvé, čeká ji v něm Rumunka Sorana Cirsteaová.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová si Miami poprvé zahraje semifinále

Kvitová hrála čtvrtfinále na jednom z největších turnajů mimo grandslamy počtvrté a proti Alexandrovové splnila roli mírné žebříčkové favoritky. Tenistky si musely na duel počkat den, původně měly hrát už ve středu, ale na kurt se nedostaly kvůli dešti.

Všechny sety zápasu mezi tenistkami, které zdobí tvrdé podání a údery od základní části, rozhodl vždy jeden brejk. V rozhodující sadě dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová odvrátila za stavu 3:3 soupeřce brejkbol, sama naopak šanci hned v následujícím gemu využila a dostala se do vedení 5:3. První ze dvou mečbolů ještě svou šestou dvojchybou zahodila, po bekhendovém úderu Alexandrovové do sítě v následující výměně si už mohla zakřičet radostí z postupu.

Zatímco s o pět let mladší Alexandrovovou hrála Kvitová teprve podruhé a opět vítězně, s vrstevnicí Cirsteaovou má minulost mnohem bohatší. Střetly se už desetkrát a česká tenistka těsně vede 6:4. Cirsteaová v Miami vyřadila dvě Češky za sebou, Karolínu Muchovou a Markétu Vondroušovou, a ve čtvrtfinále nečekaně zastavila i světovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 8,8 milionu dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Kvitová (15-ČR) - Alexandrovová (18-Rus.) 6:4, 3:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články