Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvitová otočila zápas s Jankovičovou, v Linci bude hrát o titul

Linec (Rakousko) – Česká tenistka Petra Kvitová otočila na turnaji v Linci semifinálové utkání proti Srbce Jeleně Jankovičové a po vítězství 4:6, 6:4 a 6:3 si zahraje o pátý letošní titul. Ve finále v neděli vyzve Slovenku Dominiku Cibulkovou, která dnes vyřadila českou dvojku Lucii Šafářovou.

Petra Kvitová na turnaji v Linci
zdroj: AP Photo autor: Rudolf Brandstaetter

Kvitová odstartovala semifinále prvním prohraným setem na turnaji. Ztrácela už od skóre 1:1, kdy poprvé přišla o své podání. Za stavu 2:5 ještě úvodní sadu zdramatizovala, nicméně zvrátit ji už nedokázala a bývalé světové jedničce podlehla 4:6.

Druhý set se zprvu vyvíjel podle stejného scénáře, brzy se však změnil v nervózní hru plnou nevynucených chyb a brejků. K vedení 4:3 pomohla srbské tenistce páska, ale smolný moment nejvýše nasazenou hráčku turnaje namotivoval a nasazené trojce Jankovičové už nedovolila ve zbytku setu žádný bod.

Sérii vítězných her pak wimbledonská vítězka natáhla i do posledního setu a rychlý trhák na 3:0 se ukázal jako rozhodující. Zbytek utkání Kvitová, podporovaná hlasitými českými fanoušky, kontrolovala a zápas po dvou hodinách a 24 minutách ukončila.

"Musela jsem hodně bojovat, dělalo mi velké potíže udržet koncentraci. Ale na každém turnaji přijde zápas, ve kterém se od začátku nedaří tak, jak by si člověk představoval," komentovala zápas Kvitová.

Česká jednička věří, že se před náročným závěrem sezony dostává do formy. "Užila jsem si tu zatím všechny zápasy a začínám se cítit opravdu dobře. Před Turnajem mistryň a fedcupovým finále je to moc důležité," řekla.

Šafářová prohrála semifinále se Slovenkou Cibulkovou

Šafářová bojovala s Cibulkovou o třetí finálovou účast v sezoně, ale prohrála jasně 1:6 a 4:6. Čtyřiadvacetiletá brněnská rodačka proti o dva roky mladší slovenské tenistce dosud nastoupila dvakrát a neuhrála ani set. V semifinále rakouského turnaje nepříznivou statistiku proti 23. hráčce žebříčku WTA potvrdila.

V prvním setu Šafářová neudržela ani jednou svůj servis. Podání Cibulkové naopak dokázala prolomit jen jednou, a tak prohrála jednoznačně 1:6. Do druhé sady sice vstoupila lépe, ale se soupeřkou držela krok jen do stavu 4:4.

Cibulková si zahraje své třetí finále v kariéře. Do obou předchozích se probojovala v roce 2008, ani v jednom z nich ale neuspěla. S Kvitovou se utkala zatím třikrát, vesměs v letošním roce. "Bude to těžký zápas, vzájemně se totiž velice dobře známe," uvedla Češka, která zatím pokaždé zvítězila a s bratislavskou rodačkou ztratila jen jeden set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články