Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kvitová nebude chybět na Turnaji mistryň ani letos, zahraje si ho už posedmé

Petra Kvitová už má jistotu, že si konec roku zpestří prestižním Turnajem mistryň. Vrchol sezony pro osmičku nejlepších hráček roku si dvojnásobná vítězka Wimbledonu zahraje posedmé v kariéře. Stejně jako loni se tak na Masters ve dvouhře objeví dvě české hráčky, před šampionkou Turnaje mistryň z roku 2011 Kvitovou se kvalifikovala Karolína Plíšková.

Devětadvacetiletá Kvitová hrála finále sezony WTA Tour nepřetržitě v letech 2011 až 2015 a turnaj ovládla při své premiérové účasti v tehdejším dějišti Istanbulu. Před třemi lety si v Singapuru zahrála finále, loni vypadla ve skupině.

"Jsem nadšená, že jsem se kvalifikovala. Po skvělém startu sezony v Austrálii jsem na sebe pyšná, že jsem si zajistila místo posedmé v kariéře," uvedla Kvitová na WTA. "Bude to moje třetí finálové dějiště a jsem zvědavá, co nás v Šen-čenu čeká," dodala.

Letošní sezonu Kvitová skvěla rozjela, vyhrála turnaj v Sydney a na Australian Open došla do finále. Pak hrála finále v Dubaji a další titul přidala na antuce ve Stuttgartu. Před Roland Garros si ale poranila předloktí levé ruky a omezovala program. Na nedávných čínských akcích ve Wu-chanu a Pekingu už znovu hrála dobře.

Jistotu startu na Masters už mají také letošní grandslamové vítězky - Japonka Naomi Ósakaová (Australian Open), Ashleigh Bartyová z Austrálie (Roland Garros), Rumunka Simona Halepová (Wimbledon) i královna US Open Bianca Andreescuová z Kanady.

Turnaj mistryň s rekordní dotací 14 milionů dolarů se letos poprvé uskuteční v čínském Šen-čenu. Hrát se bude od 27. října do 3. listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články