Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová: Naše éra je unikátní a nemusí se už opakovat

Ostrava - Petra Kvitová zajistila českým tenistkám rozhodující třetí bod a poslala je znovu do finále soutěže. Po utkání s Caroline Garciaovou označila výkony českého týmu v posledních letech za unikátní. Češky si finále Fed Cupu zahrají počtvrté za pět let.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Dvojnásobná wimbledonská vítězka oslavila vítězný návrat po téměř dvou měsících, během kterých hlavně odpočívala, nabírala energii a trénovala. "Jsem ráda, že jsem přinesla dva body, jsme ve finále. Proto jsme tady byly," řekla.

Nepředvedla sice oslnivé výkony, ale oba zápasy zvládla a postupně se zlepšovala. "To je pozitivní, ale Fed Cup je něco jiného než turnaje," řekla Kvitová, která nyní vstoupí do antukové části sezony. "Buď se budu plahočit, nebo mě to nakopne. Antuka je pro mě těžký oříšek, nečekám nic extra. Uvidíme, co na mě antuka nastraží," řekla.

Petra Kvitová: "Jsem ráda, že máme takovou éru a je to něco unikátního, co se nemusí už opakovat. Jsme rády, že toho můžeme být součástí a hrát o mísu skoro každý rok. Rády reprezentujeme, a když se daří, tak to jde o něco líp."

Nenadálou pauzu si Kvitová v březnu vzala, protože se cítila unavená. V lednu sice vyhrála turnaj v Sydney, ale euforii z titulu neprožívala. Před Fed Cupem už tvrdila, že má v tréninku zase radost ze hry a úsměv jí v Ostravě vydržel. "Párkrát jsem se i povzbudila, což jsem byla sama překvapená," řekla Kvitová. Po sobotní výhře nad Kristinou Mladenovicovou ale nadšení ještě neprožívala. "Byla jsem v utkání hodně stažená, tak proto."

Více si užila dnešní vítězství nad Caroline Garciaovou. "Nenechala jsem ji hrát její hru, chodila jsem to toho agresivně a diktovala jsem tempo hry. I dlouhý return do soupeřky, aby neměla moc času, se taky vyvedl," pochválila se. Po dvou zápasech se cítila fyzicky dobře. Jen levá ruka, kterou hraje, jí trochu tuhla. "Musela jsem dávat hodně ostrý servis, aby neměla čas zatlačit. Hodně jsem švihala a ruku cítila, ale to bude asi za chvilku v pohodě," řekla Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články