Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Kvitová nadělila světové pětce "kanára" a v Cincinnati postoupila do čtvrtfinále

Už ve čtvrtfinále je na turnaji WTA v Cincinnati tenistka Petra Kvitová. Ve 3. kole porazila světovou pětku Uns Džábirovou z Tuniska 6:1, 4:6, 6:0. O třetí semifinálovou účast na jihozápadě státu Ohio v USA si zahraje s vítězkou utkání mezi Ajlou Tomljanovicovou z Austrálie a Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále turnaje v Cincinnati

Dvaatřicetiletá Kvitová vstoupila do pátého vzájemného zápasu s Džábirovou suverénně a rychle se ujala vedení 5:0. Na svém podání ztratila jen dva fiftýny a také na returnu nedávala soupeřce šanci. Teprve poté se hra na kurtu vyrovnala, Tunisanka si dokonce vypracovala dva brejkboly, ale Kvitová oba odvrátila a proměnila hned první setbol.

V úvodu druhého dějství však česká hráčka přišla poprvé o servis. Dokázala sice vyrovnat na 4:4, maratonskou desátou hru při svém podání ale nezvládla a Džábirová si vynutila pokračování střetnutí.

Kvitovou ovšem ztráta setu nezlomila a vrátila se k dominantnímu výkonu z úvodu. Finalistka letošního Wimbledonu Džábirová naopak hodně kazila, celkem udělala 30 nevynucených chyb a vzdorovat dokázala jen v posledních dvou gemech. V závěru odvrátila dva mečboly a měla i brejkbol, ale rodačka z Bílovce další prodloužení zápasu nedopustila.

Džábirové oplatila porážku z posledního vzájemného duelu letos v Sydney a při svém dvanáctém startu v Cincinnati je ve čtvrtfinále počtvrté. "Byl to skvělý boj z obou stran. I když výsledek vypadá jasně, byla tam spousta gemů se shodami, i ten poslední při mém podání byl opravdu těsný. Jsem vážně šťastná, že jsem to nakonec nějak dotáhla," řekla v rozhovoru na kurtu Kvitová, jež sice nasbírala dokonce 43 nevynucených chyb, vyvážila je ale 31 vítěznými míči.

Ze hry venku už jsou dvě nejvýše postavené tenistky žebříčku. Světová jednička Iga Šwiateková prohrála s domácí Madison Keysovou 3:6, 4:6, když v závěru utkání odvracela hrozbu "kanára". Polce po osmifinálovém vyřazení v Torontu nevyšel ani další přípravný turnaj před US Open. Dvojka pořadí WTA Anett Kontaveitová z Estonska, jež ve 2. kole ve třech setech zdolala Terezu Martincovou, podlehla v další třísetové bitvě Číňance Čang Šuaj.

První hráč světa Rus Daniil Medvěděv naopak ve třetím kole roli favorita zvládl. Kanaďana Denise Shapovalova ve vyrovnaném duelu zdolal 7:5, 7:5.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - 3. kolo: Medvěděv (1-Rus.) - Shapovalov (Kan.) 7:5, 7:5, Tsitsipas (4-Řec.) - Schwartzman (13-Arg.) 6:3, 6:3, Fritz (11-USA) - Rubljov (6-Rus.) 6:7 (4:7), 6:2, 7:5. 

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Kvitová (ČR)Džábirová (5-Tun.) 6:1, 4:6, 6:0, Rybakinová (Kaz.) - Riskeová (USA) 6:2, 6:4, Keysová (USA) - Šwiateková (1-Pol.) 6:3, 6:4, Čang Šuaj (Čína) - Kontaveitová (2-Est.) 2:6, 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články