Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kvitová na prahu US Open: na titul kvůli poraněnému předloktí nepomýšlí

S nedoléčenou rukou vstoupí v úterý do programu US Open Petra Kvitová. Na titul v New Yorku tak nepomýšlí, zároveň ale ani neuvažovala o tom, že by slavný turnaj vynechala. V prvním kole Kvitovou čeká krajanka Denisa Allertová.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: Hannah McKay

Na závěrečný grandslam sezony v New Yorku se těší, ale rozhodně do něj nevstupuje s myšlenkami na titul. "To mě každopádně nenapadá," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu před 1. kolem, do kterého vstoupí v úterý. "Hlavně chci zůstat zdravá, to by bylo fajn. Nechám tam všechno, a jak se to stane, tak to bude," uvedla.

Aktuálně šestá hráčka světového žebříčku si natrhla předloktí levé ruky, v které drží raketu, den před Roland Garros a antukový grandslam vynechala. Oblíbený turnaj na trávě v All England Clubu pak hrála prakticky bez tréninku a postoupila do osmifinále. Následně se rozhodla nastoupit až v Cincinnati, kde vypadla v prvním kole, a z Bronxu se odhlásila.

"Po zápase v Cincinnati mi ruka hodně natekla a částečně tam pořád nějaký otok je. Vlastně ani nevím, co s rukou je," řekla. Neuvažovala ale, že by US Open vynechala. "Nikdo mi neřekl, že by se stav ruky mohl zhoršit. Spíš se neví, jak dlouho to ještě může trvat a jak ji mám léčit. Domluvili jsme se, že až se vrátím po US Open, rozhodneme se, co dál."

V poslední době si zvyká, že příliš netrénuje. Nepůsobila ale ze situace psychicky rozhozená. "Už jsem si zvykla, jsem v pohodě. Mám docela nadhled. Po tom, co se mi už stalo, tak tohle je banální zranění, i když nikdo neví, co se s tím děje," připomněla, že se předloni vracela po vážném zranění prstů levé ruky z přepadení.

Teoreticky je možné, že si nezvyklé zranění předloktí přivodila i proto, že nemá stoprocentní hybnost operovaných prstů. "To nikdo neví. Já si myslím, že jsem s držením rakety extra nic nedělala. Nevíme, z čeho se to stalo."

Na tréninku před US Open ruku nešetřila. Šla do úderů zostra. "Obtíž mám jen občas v hlavě, ale jinak, když ruku pustím do švihu, je to docela fajn. Akorát když ji u nějakého speciálního úderu ucítím, bojím se pak nějakou chvíli. Podvědomě se pak brzdím a nešvihám, jak mám," řekla devětadvacetiletá Kvitová.

Čtvrtfinalistku US Open z let 2015 a 2017 čeká v prvním kole české derby. Poprvé se na okruhu střetne s Denisou Allertovou, jež postoupila z kvalifikace. "Je to pech. Nebude to moc příjemné. Je to takový prostě blbý," řekla Kvitová, která s Allertovou trénovala v zimě v přípravě na pražské Spartě v hale.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články