Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová je zpátky v Česku. Wimbledonské oslavy si užila

Praha - Petra Kvitová se vrátila z Londýna, kde podruhé v kariéře o víkendu vyhrála Wimbledon. Bezprostřední oslavy titulu prý byly emotivnější než před třemi lety, kdy nejslavnější turnaj světa ovládla poprvé. Užila si i tradiční nedělní bál šampionů. Od úterý ji čeká týdenní odpočinek.

Vítězka Wimbledonu Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP autor: Sang Tan

"Letošní oslavy byly trošku bouřlivější a emotivnější. V roce 2011 jsme si připili šampaňským hned u šatny, ale letos jsme pozvali celý box, který přišel přímo do šatny. Bylo nás tam asi dvacet lidí," řekla Kvitová k bezprostředním oslavám po jasné finálové výhře 6:3 a 6:0 nad Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.

Vrcholem oslav byl tradiční večer šampionů, na němž se stejně jako před třemi lety potkala se Srbem Novakem Djokovičem. Ten dva své wimbledonské tituly slavil ve stejných letech jako česká tenistka. "Asi máme na sebe štěstí," smála se Kvitová.

"Je to trochu kuriózní. Když jsme se vítali u stolu, řekl mi, že říkal svému týmu, že ho motivuju k vítězství. Když vyhraju v sobotu, tak on vyhraje v neděli. Já jen doufám, že to takhle bude ještě párkrát," podotkla Kvitová.

Bál šampionů si užila stejně jako v roce 2011. "Samo o sobě je to speciální, že tam můžete být. Byla tam spousta wimbledonských šampionů. Naštěstí se netancuje," smála se Kvitová. "Novak přišel trochu později, ale všichni jsme tomu rozuměli, protože toho měl opravdu hodně," líčila Kvitová, kterou titul z Wimbledonu posunul na čtvrté místo žebříčku WTA.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články