Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová je zdravotně v pořádku a těší se na adrenalin. US Open? Bude to fajn, řekla

Zpočátku měla pochybnosti, zdali za současné koronavirové situace pojede na US Open, ale brzy se rozhodla, že grandslam v Americe absolvuje. Ještě předtím odehraje Petra Kvitová turnaj Cincinnati Masters, který se netradičně uskuteční v New Yorku. Dvojnásobná wimbledonská šampionka vyléčila zranění předloktí a už se moc těší na nejbližší utkání.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Andreas Gora

Sezona okruhu WTA se rozběhla po pětiměsíční koronavirové pauze během minulého týdne v Palermu, od pondělí se hraje v Praze a americkém Lexingtonu. "Je důležité, že se tenis pomalu vrací, a věřím, že vše bude brzy v normálu," uvedla Kvitová.

Sama se připravuje až na turnaje na tvrdém povrchu, i když přiznala, že ze začátku se jí za oceán nechtělo. "Ale pak jsem si řekla, že už jsem ve věku, kdy si nemůžu moc vybírat a vymýšlet," pokračovala.

"Že bych si to pak mohla jednou vyčítat. Proto se budu snažit co nejvíc a mít čisté svědomí, ať to dopadne, jak to dopadne. Už se strašně těším na utkání, na adrenalin a na všechno okolo. Přece jen je to dlouhá doba a tenis mi chybí. Bude to fajn."

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová o tréninku, absenci na antuce a Prague Open

Na druhou stranu chápe, že ne všichni na US Open přiletí. Omluvenku už poslaly světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie, pátá hráčka žebříčku Elina Svitolinová z Ukrajiny či Nizozemka Kiki Bertensová, světová sedmička. "Ne každému se tam chce, to respektuji, ale startovní pole bude pořád silné," konstatovala rodačka z Bílovce. 

Virtuální příznivci a řada omezení

Do Ameriky vyrazí příští středu s koučem Jiřím Vaňkem a německým fyzioterapeutem Florianem Zitzelsbergerem. Těší se, až zase tenisový kolotoč vypukne, ale obává se rozlehlých ochozů ve Flushing Meadows bez diváků. "Máme zprávy, že tam dají virtuální fanoušky, tak snad to bude trošku příjemnější."

Pořadatelé údajně chystají i možnost skrze videopřenos vidět případně fans či rodinu z domova. "Což mi přijde zvláštní, já to využívat nebudu," smála se světová dvanáctka Kvitová, která v přípravě odehrála několik exhibic v tuzemsku.

"Doufám, že nám to všem z Česka pomůže, abychom se do toho dostali trošku rychleji," přeje si. Sama vyrazila i na dva turnaje do Berlína, ale během nucené pauzy léčila také problém s předloktím levé ruky. "Teď je ruka naštěstí bez bolesti. Florian se stará, aby vydržela."

Turnaje okruhu WTA se řídí přísnými bezpečnostními pravidly a stejné to bude i v Americe. Hráčky čeká pohyb jen mezi hotelem a kurty. Kvitová přitom ráda chodívá na Manhattanu ve volných dnech do Central Parku. "To teď nehrozí," podotkla a dodala: "Bude to psychicky náročné, něco nového, ale pro všechny stejné."

K tomu je třeba připočíst opakované testování na covid-19. Kvitová jich už několik podstoupila. "Není to moc příjemné, ale vydržet se to dá. Už jsem v životě zvládla horší věci než test na covid," zakončila někdejší světová dvojka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články