Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Kristýna Plíšková si v Taškentu zahraje první semifinále v kariéře, uspěla i Allertová

Taškent – Poprvé si na turnaji WTA zahrála čtvrtfinále a vyšlo jí skvěle. Tenistka Kristýna Plíšková porazila na turnaji v Taškentu Rusku Irinu Chromačevovou 6:3, 6:4 a čeká ji premiérové semifinále. Mezi nejlepší čtyři se dostala i Denisa Allertová po výhře 7:5, 6:4 nad Kirsten Flipeknsovou.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

O postup do finále se dvojče šesté hráčky světa Karolíny Plíškové utká s Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou. Allertová bude hrát s Japonkou Nao Hibinovou.

Kristýna Plíšková dosáhla na historický postup do semifinále zhruba hodinu poté, co její sestra vypadla v třetím kole kvalitněji obsazeného turnaje ve Wu-chanu. Stá hráčka žebříčku nasázela ve čtvrtfinálovém duelu dvanáct es a zvítězila za 62 minut.

Allertová v uzbecké metropoli oplatila Flipkensové prohru z loňského října, kdy jí ve svém dosud posledním čtvrtfinále na WTA Tour podlehla v Linci. Třiadvacetiletá Češka minulý týden neobhájila finále v Kuang-čou a vypadla z elitní stovky žebříčku na 114. pozici.

Tenisový turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Kristýna Plíšková (ČR) - Chromačevová (Rus.) 6:3, 6:4, Hibinová (4-Jap.) - Curenková (6-Ukr.) 7:6 (8:6) skreč, Kozlovová (Ukr.) - Vögeleová (Švýc.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články