Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Krejčíková v Madridu postupuje. Přes Číňanku Wang Si-jü prošla do osmifinále

Všechny její krajanky již vypadly, ale Barbora Krejčíková v Madridu pokračuje. Česká tenistka postoupila přes Číňanku Wang Si-jü do osmifinále španělského turnaje. Zápas vyhrála po setech 6:4, 6:1. 

Barbora Krejčíková
zdroj: Profimedia

Marie Bouzková naopak ve 3. kole vypadla a nezopakuje na zdejší antuce loňskou účast mezi šestnáctkou nejlepších. Třetí nasazené Američance Jessice Pegulaové podlehla za dvě a čtvrt hodiny 4:6, 6:7.

Krejčíková, která v Madridu startuje v singlu poprvé, potřebovala k postupu do osmifinále necelou hodinu a půl. Ve druhém setu byla blízko k tomu, aby Číňanku vyprovodila s "kanárem", stejně jako v předchozím kole Danku Koviničovou. Nakonec ale duel nedopodávala a uzavřela ho až v následujícím gamu při servisu soupeřky.

O místo ve čtvrtfinále se česká šampionka Roland Garros z roku 2021 utká s Chorvatkou Petrou Martičovou. Na okruhu WTA se spolu ještě neutkaly.

Čtyřiadvacetiletá Bouzková sehrála se světovou trojkou vyrovnanou partii, v klíčových momentech ale vždy uspěla soupeřka. V úvodním setu česká hráčka ubránila od stavu 3:5 pět setbolů, nakonec ale Pegulaová sadu po 70 minutách vyhrála 6:4. Také ve druhém dějství dokázala Bouzková oddálit konec, když v desáté hře odvrátila dva mečboly a vynutila si tie-break. V něm už ale Američanka čtvrtý mečbol proměnila a vyhrála ho 7:2.

Dvouhra - 3. kolo:

Krejčíková (11) – Wang Si-jü (Čína) 6:4, 6:1, Šwiateková (1-Pol.) – Peraová (28-USA) 6:3, 6:2, Martičová (27-Chorv.) – Kalinská (Rus.) 6:3, 4:6, 6:3, Alexandrovová (16-Rus.) - Čeng Čchin-wen (22-Čína) 5:7, 6:4, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články