Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krejčíková v Birminghamu prohrála s Potapovovou, Siniakovou v Berlíně zastavil déšť

Barbora Krejčíková do semifinále travnatého turnaje v Birminghamu nepostoupila. Nasazená dvojka podlehla Rusce Anastasii Potapovové za hodinu a 12 minut 1:6, 4:6. Světová pětadvacítka nenavázala na výhry nad Australankou Dariou Savilleovou a Britkou Harriet Dartovou, při nichž neztratila ani set. Potapovové nevzala jediný servis, když nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů. Kateřina Siniaková dnešní čtvrtfinále turnaje v Berlíně s Američankou Jessicou Pegulaovou kvůli nepříznivému počasí nedohrála. 

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Issei Kato

Dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021 Krejčíková nezachytila úvod zápasu a brzy prohrávala 0:5. Hrozbu "kanára" sice česká tenistka odvrátila, turnajová sedmička Potapovová však sadu ovládla.

Druhý set byl vyrovnanější. Krejčíková si ale nevypracovala jediný brejkbol a Potapovová naopak v sedmé hře její servis znovu prolomila. Za stavu 4:5 měla ještě Krejčíková při servisu soupeřky vedení 30:0, třiadvacetiletá Potapovová ale poté čtyřmi míčky za sebou duel doservírovala.

Siniaková kvůli dešti nedohrála v Berlíně

Osmadvacetiletá Siniaková odvrátila proti Pegulaové v prvním setu čtyři setboly, prohrála ale ve zkrácené hře 2:7. Ve druhé sadě rodačka z Hradce Králové získala díky dvěma brejkům vedení 4:1 a srovnala.

Na začátku třetího setu přišla Siniaková o servis, navíc po jedné ze smečí uklouzla na trávě a vzala si pauzu na ošetření. Na kurt se vrátila s obvázaným pravým stehnem. Za stavu 2:4 byl duel přerušen a po necelých dvou hodinách kvůli nepříznivé předpovědi také odložen.

Vítězka utkání narazí v semifinále na Tunisanku Uns Džábirovou, nebo Američanku Cori Gauffovou. Ty se stejně jako Ruska Anna Kalinská a Běloruska Aryna Sabalenková dnes na kurt nedostaly. Jedinou semifinalistkou je zatím Běloruska Viktoria Azarenková, která postoupila po skreči Jeleny Rybakinové z Kazachstánu za stavu 3:1 v prvním setu.

Tenisový turnaj žen v Birminghamu (tráva, dotace 267 082 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Potapovová (7-Rus.) – Krejčíková (2-ČR) 6:1, 6:4, Cocciarettová (It.) – Šnajderová (Rus.) 5:7, 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články