Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Krejčíková přes nadějný start nestačila na Azarenkovou, končí Svitolinová i Kontaveitová

Barbora Krejčíková ve 2. kole turnaje v Ostravě navzdory skvělému začátku prohrála 6:2, 2:6 a 1:6 s favorizovanou Viktorií Azarenkovou. Bývalá světová jednička narazí na lepší z duelu mezi Karolínou Muchovou a Elise Mertensovou. Krejčíková si spravila chuť ve čtyřhře, kde spolu s Kateřinou Siniakovou porazily pár Listerová - Voráčová 6:4, 6:0 a postoupily do čtvrtfinále. Vypadly nasazená jednička Elina Svitolinová i Anett Kontaveitová.

Barbora Krejčíková a Victoria Azarenková
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Krejčíková, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, se velkého jména nezalekla a potvrzovala životní singlovou formu. V prvním setu se finalistka letošního US Open jen ohlížela za vítěznými údery čtyřiadvacetileté Češky. Krejčíková nepovolila Azarenkové ani jeden brejkbol a vyhrála hladce 6:2.

Druhá sada přinesla stejné skóre v opačném gardu, ale byla mnohem vyrovnanější. Rozhodlo, že Azarenková využila oba brejkboly, zatímco česká hráčka ani jeden z osmi.

"Bylo plno vyrovnaných gemů, o které jsme se tahaly. Bylo vidět, že je mentálně hodně silná, a dokázala ty gemy i se štěstím vyhrát. Ukázala, že je světová hráčka, že je nejlepší. Na ty moje příležitosti vždycky zahrála skvěle," komentovala Krejčíková vývoj v České televizi.

Zápas se zlomil, Azarenková převzala otěže a v rozhodující sadě dominovala. "V tom třetím setu už byla lepší než já," uznala Krejčíková. Osmifinalistka nedávného Roland Garros, která se díky vystoupení v Paříži poprvé v životě dostala do první stovky žebříčku, navzdory vyřazení hodnotila zápas pozitivně.

"Myslím, že celkově jsem hrála úžasně. I když jsem prohrála, tak myslím, že jsem předváděla super výkon. Tady vidím, že i s takovou hráčkou můžu být rovnocenná soupeřka. Dá mi to do budoucna motivaci, abych na sobě pracovala, pořád se dál zlepšovala a tenis si užívala," řekla.

Po prohře nastoupila po boku Kateřiny Siniakové do prvního kola čtyřhry. Nasazené dvojky v prvním setu se švédsko-českým párem Cornelia Emily Listerová, Renata Voráčová prohrávaly 0:3 a 2:4, ale pak získaly deset gemů za sebou a za 67 minut zvítězily 6:4 a 6:0.

Singlová soutěž přišla o světovou pětku Svitolinovou, která měla v úvodním kole volný los. Po prohrané úvodní sadě s přemožitelkou Kristýny Plíškové Sakkariovou měla favoritka v úvodu druhé sady výhodu brejku, ale o tu záhy přišla a zápas ztratila. Nejvýše postavenou hráčkou v pavouku je nyní Karolína Plíšková, která vstoupí do turnaje ve čtvrtek.

Ve čtvrtfinále čtyřhry vypadl česko-americký pár Barbora Strýcová, Bethanie Matteková-Sandsová, který prohrál 4:6 a 6:7 s kanadsko-brazilskou dvojicí Gabriela Dabrowská, Luisa Stefaniová.

Výsledky Ostrava Open:

Dvouhra - 1. kolo: Ostapenková (Lot.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 6:1, Mertensová (7-Belg.) - Anisimovová (USA) 6:2, 6:3, Sorribesová (Šp.) - Kontaveitová (8-Est.) 6:1, 6:4.

2. kolo: Sakkariová (Řec.) - Svitolinová (1-Ukr.) 6:3, 6:3, Azarenková (4-Běl.) - Krejčíková (ČR) 2:6, 6:2, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo: Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Listerová, Voráčová (Švéd./ČR) 6:4, 6:0.

Čtyřhra - čtvrtfinále: Dabrowská, Stefaniová (Kan./Braz.) - Strýcová, Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) 6:4, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články