Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Fotbal Extra: Česko - Albánie

Krejčíková potřetí za sebou prohrála úvodní zápas, Siniaková nestačila ve Wu-chanu na Sabalenkovou

Barbora Krejčíková podlehla ve svém prvním utkání na turnaji ve Wu-chanu 3:6, 5:7 Američance Hailey Baptisteové a prohrála na WTA Tour třetí zápas za sebou. Druhé kolo bylo konečnou i pro její bývalou deblovou partnerku Kateřinu Siniakovou, jež prohrála 4:6, 4:6 s nejvýše nasazenou Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Siniaková skončila ve Wu-chanu na raketě Sabalenkové

Sedmá nasazená Krejčíková nenaplnila proti 102. hráčce světa Baptisteové, jež prošla do hlavní soutěže z kvalifikace, roli jasné žebříčkové favoritky.

Stejně jako na předchozím velkém turnaji v Pekingu letošní wimbledonská šampionka prohrála po volném prvním kole hned svůj zahajovací zápas a od vyřazení ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Paříži má na kontě pouze jednu výhru z US Open.

Světová desítka Krejčíková přitom měla oba sety nadějně rozehrané. V úvodní sadě vedla osmadvacetiletá Češka 3:1, pak ale ztratila pět gamů za sebou. Ještě blíž byla Krejčíková zisku druhého setu, v jehož závěru vedla při vlastním podání 5:3 a 40:0.

Dvojnásobná grandslamová šampionka měla celkem čtyři setboly, žádný ale nevyužila a dvaadvacetiletá Baptisteová šňůrou čtyř získaných gamů zápas otočila. Připsala si tak poprvé v kariéře výhru nad soupeřkou z Top 10 žebříčku.

Krejčíková si po brzkém vyřazení nepolepšila v boji o kvalifikaci na Turnaj mistryň, k níž má i tak stále blízko.

Jako jedna z letošních grandslamových šampionek bude moci v listopadu v Rijádu startovat, pokud se udrží mezi nejlepšími dvaceti hráčkami v žebříčku sezony.

Na turnaji ve Wu-chanu, do něhož vstupovala jako dvanáctá, ji může předstihnout maximálně šest soupeřek.

Siniaková prohrála s aktuální dvojkou žebříčku Sabalenkovou i druhé vzájemné utkání. Světová deblová jednička dokázala vzít v každém setu favorizované soupeřce jednou podání, sama ale ztratila servis čtyřikrát a po hodině a půl se se singlovou soutěží ve Wu-chanu rozloučila.

Sabalenková nedopustila druhou porážku s tenistkou z Česka za sebou, minulý týden v Pekingu ji ve čtvrtfinále zdolala Kateřina Muchová, jež ve Wu-chanu kvůli odpočinku nestartuje.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články