Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Krejčíková je před US Open z formy, v úvodním kole v Clevelandu vypadly také Siniaková a Fruhvirtová

Barbora Krejčíková po Cincinnati neuspěla ani na dalším přípravném turnaji před US Open v Clevelandu. Druhá nasazená česká tenistka vypadla v 1. kole po porážce 4:6 a 1:6 s Dánkou Clarou Tausonovou. A prohrály také další dvě Češky: Kateřina Siniaková skrečovala za stavu 2:6, 0:4 kvůli zranění duel se Španělkou Sarou Sorribesovou a Linda Fruhvirtová podlehla 3:6, 2:6 turnajové jedničce Caroline Garciaové z Francie.

Barbora Krejčíková
zdroj: Reuters autor: Albert Cesare

Turnaj v Clevelandu tak bude pokračovat bez české účasti ve dvouhře, už v neděli v prvním kole vypadla Linda Nosková. US Open odstartuje za týden.

Světová dvanáctka Krejčíková stále čeká na první výhru od začátku července, kdy musela kvůli zranění kotníku skrečovat zápas druhého kola Wimbledonu s Ruskou Mirrou Andrejevovou. Vynechala kvůli tomu mimo jiné turnaj v Praze a na kurty se vrátila až minulý týden.

V Cincinnati předloňská vítězka Roland Garros prohrála v 1. kole s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou z Běloruska a na dalším turnaji v Ohiu v Clevelandu nestačila na 90. hráčku žebříčku Tausonovou, jež do hlavní soutěže prošla jako "lucky loser" z kvalifikace.

Ani světová jednička ve čtyřhře Siniaková nevyhrála od Wimbledonu a na kontě má už pět porážek za sebou. V druhém setu utkání se Sorribesovou si vzala čas na ošetření, a i když poté ještě zkusila pokračovat, duel krátce nato vzdala.

Dlouhou neúspěšnou sérii neukončila ani osmnáctiletá Fruhvirtová, které světová sedmička Garciaová uštědřila šestou porážku za sebou. Talentovaná česká tenistka naposledy zvítězila před dvěma měsíci v kvalifikaci v Eastbourne.

Tenisový turnaj žen v Clevelandu:

Dvouhra – 1. kolo: Tausonová (Dán.) – Krejčíková (2-ČR) 6:4, 6:1, Sorribesová (Šp.) – Siniaková (ČR) 6:2, 4:0 skreč, Garciaová (1-Fr.) – L. Fruhvirtová (ČR) 6:3, 6:2, Paoliniová (11-It.) – Frechová (Pol.) 6:1, 6:3, Stearnsová (USA) – Trevisanová (It.) 6:1, 4:5 skreč, Grabherová (Rak.) – Wang Si-jü (Čína) 6:3, 6:4, Sasnovičová (Běl.) – Navarrová (USA) 3:6, 6:4, 7:5, Wang Sin-jü (Čína) – Burelová (Fr.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články