Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Koronavirus dál úřaduje. Tenisté v Indian Wells hrát letos nebudou

Tenisový turnaj mužů a žen v americkém Indian Wells, který je považován za nejprestižnější akci po grandslamech, byl zrušen. Organizátoři se tak rozhodli kvůli nebezpečí šíření nového typu koronaviru. Hvězdně obsazený kalifornský turnaj byl odvolán jen pár hodin před začátkem na doporučení lékařů. V oblasti byl totiž potvrzen první případ nemoci.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Brownbill

"Jsme samozřejmě zklamaní, že turnaj nebude, ale zdraví všech je na prvním místě," řekl ředitel turnaje a bývalý čtvrtý hráč světa Tommy Haas. Uvedl, že organizátoři jsou připraveni turnaj uskutečnit v jiném termínu, což je ale vzhledem k horkým teplotám v létě a nabitému kalendáři málo pravděpodobné.

Dnes měla být zahájena kvalifikace a od středy první kolo hlavní soutěže žen. O den později by vstoupili do turnaje kategorie Masters muži. Vítězové dvouher měli z celkové dotace 17 milionu dolarů dostat 1,36 milionu.

Většina hráčů už je v dějišti turnaje včetně českých favoritek. Karolína Plíšková tam letěla v sobotu, Petra Kvitová v neděli v den svých třicetin.



Petra Kvitová
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Rob Prange

Loni přišlo do areálu rekordních 475 tisíc fanoušků. Diváci buď dostanou vstupné zpět, nebo lístky vymění za vstupenky na další rok.

Konat se nebude ani úterní charitativní akce Rafaela Nadala. Se Španělem se jí měli zúčastnit například Rakušan Dominic Thiem nebo Rus Daniil Medvěděv.

Dosud bylo zrušeno jen pár menších turnajů v Číně a Itálii, v zemích nejvíce zasažených oblastí koronavirem. Další velký turnaj v Miami se uskuteční podle plánu, oznámili dnes pořadatelé. Vedení mužského okruhu ATP se momentálně žádné soutěže rušit nehodlá.

"Rozhodnutí rozumíme. Zatím je brzy spekulovat o dalších turnajích. Situaci pozorně monitorujeme," řekl šéf ženského okruhu WTA Steve Simon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články