Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Katastrofální kvalita kurtu, špatná organizace. WTA už stížnosti na Turnaj mistryň řeší

Nejen Markéta Vondroušová je frustrovaná z probíhajícího Turnaje mistryň v Cancúnu. Vedení ženské tenisové asociace WTA už se totiž začalo zabývat stížnostmi i dalších hráček. V dopise jim adresovaném o tom podle agentury AP informoval šéf WTA Steve Simon. Není tajemstvím, že o pořadatelství závěrečného podniku v sezoně usiloval také podnikatel Tomáš Petera, který ho chtěl hostit v Ostravě, ale přednost dostalo mexické letovisko.

Iga Šwiateková
zdroj: REUTERS

Turnaj mistryň je od začátku terčem kritiky. Tenistky včetně světové jedničky Aryny Sabalenkové z Běloruska upozornily zejména na špatný povrch kurtu.

Nelíbí se jim také špatná organizace podniku, který byl Cancúnu přidělen teprve v září. I proto byl areál dokončen až těsně před začátkem a hráčky si na kurtu mohly poprvé zatrénovat den před startem turnaje.

Jako poslední vyzvala ke zlepšení podmínek pro tenistky přímo v Mexiku světová dvojka Iga Šwiateková. "S některými věcmi nejsme spokojené," prohlásila Polka, která ve středu porazila 6:0 a 7:5 Američanku Cori Gauffovou a vyhrála i druhý zápas ve skupině.

"Mám pocit, že všechno se točí jen kolem toho, že někdo chce víc a víc, ale nikdo se už nezajímá o naše dobro a zdraví," pokračovala bývalá světová jednička. "Přitom některé věci by WTA mohla zlepšit okamžitě, aniž by se to dotklo turnajů," dodala.

"Chceme být slyšet a zasadit se o změnu"

Podle čtyřnásobné grandslamové šampionky jsou hráčky v postoji proti WTA jednotné. "Já, Uns (Džábirová), Coco (Gauffová) a také další holky, které se sem nekvalifikovaly, to vidíme stejně. Stojíme jedna za druhou," zdůraznila.

"Skoro všem je jasné, že když budeme mít více povinných turnajů, tak to není dobře. Proto opravdu chceme být slyšet a zasadit se o změnu," přidala dvaadvacetiletá Polka.

Na kritiku reagoval Simon dopisem, ve kterém uvedl, že WTA má na řadu věcí stejný pohled jako hráčky a začala pracovat na zlepšení. Mimo jiné vytvořila několik pracovních skupin složených ze členů vedení asociace i zástupců turnajů a hráčské rady.

Za úkol mají například prověřit skladbu kalendáře a kvalitu služeb pro tenistky na turnajích. Zabývat se budou také zlepšením marketingu a propagace na sociálních sítích, ale i kolísavou kvalitou míčků na turnajích. Závěry by měly být předloženy v polovině listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články