Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karolína Plíšková podlehla ve Stanfordu uzdravené Williamsové

Stanford - Tenistka Karolína Plíšková nedokázala v americkém Stanfordu zaskočit světovou jedničku Serenu Williamsovou a po prohře 5:7, 2:6 na turnaji ve 2. kole končí. Američanka se tak úspěšně vrátila na kurty po Wimbledonu, kde musela kvůli virovému onemocnění skrečovat zápas čtyřhry.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP autor: Alan Diaz

Dvaadvacetiletá Plíšková sváděla v prvním setu s dvojnásobnou vítězkou turnaje z let 2011 a 2012 vyrovnanou bitvu. "Věděla jsem, že je to hráčka, které se těžko bere servis, takže bylo důležité, abych byla na svém podání supersoustředěná," řekla po zápase mladší ze sester Williamsových.

Česká tenistka, jíž patří ve světovém žebříčku 45. místo, nabídla o deset let starší soupeřce první brejkbol až ve 12. hře a Williamsová ho využila k zisku první sady. Plíškové pak sebrala i úvodní podání ve druhém setu a vítězství potvrdila třetím brejkem při mečbolu v osmé hře.

K otázkám o svém zdravotním stavu a wimbledonské indispozici se Williamsová nechtěla příliš vyjadřovat. "Jsem na správné cestě, jsem nadšená a už se těším na další zápas," prohlásila tenistka, jež si po londýnském grandslamu vzala čas na zotavenou a před návratem do USA si dopřála dovolenou v Chorvatsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články