Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

K překvapení nedošlo, Prostějov slaví desátý titul v řadě

I zásluhou premiérového vítězství Karolíny Plíškové nad Petrou Kvitovou opanoval tenisovou extraligu smíšených družstev Prostějov. Moravský tým porazil v říčanské hale Spartu 5:1 a trofej pro šampiony převzal podesáté za sebou. 

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS/Edgar Su

Do utkání ženských jedniček vstoupila v říčanské hale lépe Plíšková, která také opanovala první set. Ve druhém dějství se ovšem karta obrátila a rodačka z Bílovce srovnala na 1:1. Rozhodující sada byla nicméně opět v režii semifinalistky antukového French Open z letošního roku. Kvitová, jež v předešlých letech hrála nejvyšší domácí soutěž jen za Prostějov, odvrátila za stavu 0:5 tři mečboly i kanára.

"Výměn moc nebylo. Povrch je strašně rychlý, navíc s tou naší hrou. I přesto byly k vidění dlouhé gamy a bylo to vyrovnané. Ve druhém setu jsem měla na začátku nějaké šance, ale Petra se zlepšila. Ve třetím se mi povedl úvod a už to bylo jednoznačnější," řekla Plíšková.

"V každém setu to bylo o jednom brejku. Když mě ve třetím brejkla rychle, bylo to pak náročné," prohlásila Kvitová. "Byl to nicméně super tréninkový zápas v přípravě a doufám, že to ještě vylepším, než začne sezona," dodala 29. hráčka světového žebříčku, která na okruhu WTA drží sérii 24 vítězných soubojů proti krajankám.

První prostějovský bod předtím získal Slovák Jozef Kovalík, který si poradil s Michalem Konečným poměrem 6:4, 6:4. Třetí přidala Lucie Šafářová skalpem Kateřiny Siniakové 7:6 a 6:4, zatímco na druhém dvorci zaznamenal čestný úspěch Sparty Matěj Vocel, když nečekaně snadno zdolal Adama Pavláska 6:2 a 6:3.

K očekávané výhře přiblížil obhájce trofeje Slovák Norbert Gombos vítězstvím dvakrát 6:3 nad Petrem Michnevem. V poslední dvouhře pak daviscupový reprezentant Jiří Veselý potřeboval více než dvě a půl hodiny, aby porazil Marka Jaloviece 7:6, 2:6 a 6:4 a pečetil triumf favorizovaného týmu. 

"Hrál neskutečně, od začátku do konce držel vysokou úroveň. Zaplaťpánbůh, že jsem to vybojoval," oddechl si Veselý. Před rokem mělo finále stejné klubové obsazení a Prostějov doma slavil po výhře 6:2 na zápasy.

Tenisová extraliga smíšených družstev - finále v Říčanech:

TK Agrofert Prostějov - TK Sparta Praha 5:1

Kovalík (SR) - Konečný 6:4, 6:4
Karolína Plíšková - Kvitová 6:4, 3:6, 6:1
Pavlásek - Vocel 2:6, 3:6
Šafářová - Siniaková 7:6 (8:6), 6:4
Gombos (SR) - Michnev 6:3, 6:3
Veselý - Jaloviec 7:6 (7:5), 2:6, 6:4

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články