Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jedno z největších vítězství. Neuvědomuji si to, říkala Bouzková po postupu do osmifinále Wimbledonu

Za velký úspěch považuje Marie Bouzková svou výhru nad Caroline Garciaovou, která znamenala postup do wimbledonského osmifinále. Nasazenou pětku zdolala ve třech setech a může se těšit na Markétu Vondroušovou, která bude její další soupeřkou.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Bouzková opět na Wimbledonu zdolala Garciaovou

"Určitě je to jedno z mých největších vítězství, které jsem v kariéře zažila. Hrajeme grandslam ve Wimbledonu a tím, že jsme skončily v jedenáct večer, je to taková definice bitvy. Strašně si toho vážím a myslím, že až se to uklidní, uvědomím si, jak jsem situaci zvládla, a mohu z toho čerpat zkušenosti," uvedla Bouzková.

Turnajová dvaatřicítka zaznamenala v utkání 20 vítězných úderů, udělala ale jen 14 nevynucených chyb. "Klíčem bylo, abych jí nedala žádný míč zadarmo. Ona hraje strašně agresivně a v kurtu," vysvětlovala. Bouzková porazila Garciaovou i ve třetím vzájemném zápase a rok poté, co ji ve Wimbledonu zdolala v osmifinále.

"Byl to hodně podobný zápas. Všechny stavy byly důležité a bojovalo se o každý míček," podotkla. Za zásadní označila rebreak ve třetím setu na 3:3. "To byl jeden z nejdůležitějších momentů. Snažila jsem se zachovat chladnou hlavu a odehrát to. Tím jsem se vrátila do zápasu," líčila Bouzková.

Přestože obě tenistky měly hrát původně na kurtu číslo dvě, začaly na "osmnáctce". A po druhém setu je zase organizátoři přesunuli kvůli tmě na kurt číslo 1. "Původně jsem myslela, že budeme hrát druhý den. Potom ale řekli, že půjdeme na jedničku. S tím jsem nepočítala. Zároveň jsem ale byla natěšená, že jdeme na takhle hezký kurt a budeme mít zataženou střechu. Věděla jsem, že tam bude hodně diváků a atmosféra bude skvělá. A že mi to pomůže, abych ze sebe vydala vše do posledního míčku," řekla pražská rodačka.

V osmifinále narazí na Vondroušovou, s níž letos prohrála na turnaji v Indian Wells dvakrát 1:6. Ze dvou dosavadních zápasů proti ní neuhrála ještě ani set. "Bude to další těžký zápas. Maky tady hraje moc dobře a suverénně postupuje. V Indian Wells jsem s ní dost lehce prohrála a budu se těšit na odvetu. Bude to bitva o každý míč," dodala čtyřiadvacetiletá tenistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články