Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Hradecká je zpět. Kariéru v singlu nebalí a debl by ráda hrála s Kvitovou

Po zdravotních patáliích se Lucie Hradecká plnohodnotně vrátila na okruh WTA. V páru s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou vyhrála americký turnaj v Cincinnati a na probíhajícím US Open dokráčely do čtvrtfinále. Nyní chce třiatřicetiletá pražská rodačka zkusit oživit i kariéru ve dvouhře.

"Kdyby mě někdo viděl, jak jsem hrála, tak by pravděpodobně neřekl, že jsem měla osm měsíců pauzu," pochvalovala si Hradecká, která si loni v září přetrhla zkřížený vaz v levém koleni, což si vyžádalo dvě operace.

Stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry z Londýna 2012 a bronzová z mixu v Riu de Janeiro 2016 se vrátila na dvorce během Roland Garros. Ač hraje tenis celý život, překvapilo ji, že musela znovu získávat pocit na kurtu. "Než jsem se do toho zase dostala, tak to chvilku trvalo. Každým zápasem to bylo lepší. Pak jsem se dostala do turnajového rytmu, to pomohlo," pokračovala Hradecká.

Po Wimbledonu přemýšlela, s kým vytvoří deblový pár. Věděla, že se Makarovová rozešla s Jelenou Vesninovou, a přemýšlela, jestli Rusce zavolá. "Ostýchala jsem se, ale pak mi to nedalo a napsala jsem jí. Rychle odepsala, že budeme hrát. Byla jsem šťastná, že mi to potvrdila. A šňůra to byla parádní," hodnotila.

Konkrétně domluvené na další vzájemné spolupráci nejsou, ale je možné, že se ještě v páru na kurtu potkají.

Hradecká chce nicméně ještě zkusit oživit i kariéru ve dvouhře. Bývalá 41. hráčka světa jede do Québecu, chráněný žebříček využije určitě začátkem příštího roku nejspíše v Aucklandu a v kvalifikaci grandslamového Australian Open. "Šanci něco uhrát určitě pořád mám. Když se mi to ale nepovede, tak po desítkách nebo patnáctkách (turnajích ITF) asi jezdit nebudu. Nebudu to lámat přes koleno," prohlásila.

Debl s Kvitovou? 

Dvojnásobná grandslamová deblová šampionka má jedno přání. Ráda by si zahrála v páru s kamarádkou Petrou Kvitovou. "Péťu přemlouvám, ale ona se k tomu pořád nemá. Domluvily jsme se, že spolu jednou debla dáme, tak uvidíme, jestli dodrží slovo. Ona se vymlouvá, že by mi to strašně kazila. Chtěla bych si s ní zahrát, byla by to sranda."

Wimbledonská vítězka dvouhry Kvitová čtyřhru často nehraje. Na okruhu WTA se v ní naposledy představila předloni na třech turnajích v Indian Wells, Dauhá a Dubaji. "Tam je šance. Uvidíme, já ji jednou přemluvím," smála se Hradecká a vzpomněla si, jak v juniorkách hrála proti Kvitové čtyřhru. "Nebylo to příjemné  je levačka přece. To ještě trénovala s Davidem Kotyzou a pár deblů takhle hrála," dodala Hradecká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články