Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hlaváčková s Babosovou jedou, slaví už třetí letošní titul

Andrea Hlaváčková s Maďarkou Tímeou Babosovou získaly v Taškentu letošní třetí společný titul a přiblížily se účasti na tenisovém Turnaji mistryň. Nejvýše nasazený pár porazil v dnešním finále 7:5, 6:4 japonsko-gruzínskou dvojici Nao Hibinová, Oksana Kalašnikovová.

Andrea Hlaváčková
zdroj: AP autor: Alan Diaz

Hlaváčková s Babosovou před dvěma týdny vyhrály turnaj v Québecu a v květnu triumfovaly v Rabatu. Elitní česká deblistka navíc v lednu získala titul v Šen-čenu společně s čínskou partnerkou Pcheng Šuaj, jež se s ní ale v březnu rozešla s tím, že se chce soustředit na dvouhru.

Jednatřicetiletá Hlaváčková se tak dohodla s Babosovou a společně od nuly začaly sbírat body pro postup na Turnaj mistryň. V posledním vydání žebříčku byly sedmé, a mají tak velkou šanci, že premiérovou neúplnou společnou sezonu zakončí v Singapuru. Hlaváčková dnes v Taškentu získala 23. deblový titul v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Bondarenková získala v Taškentu po devíti letech druhý titul

Stejně jako v Québecu si Babosová triumfem ve čtyřhře alespoň částečně spravila náladu po prohraném finále dvouhry. V metropoli Uzbekistánu ji dnes zdolala 6:4, 6:4 Ukrajinka Kateryna Bondarenková, jež získala druhý singlový titul na WTA Tour po devíti letech. Svůj první turnaj vyhrála rodačka z Krivého Rogu v červnu 2008 na trávě v Birminghamu.

Jednatřicetiletá Bondarenková nahradila v metropoli Uzbekistánu na trůnu Kristýnu Plíškovou, jež tento týden v roli obhájkyně a turnajové jedničky vypadla ve druhém kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články