Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Heninová na prvním turnaji po pauze titul nezískala

Brisbane (Austrálie) - Belgická tenistka Justine Heninová na svém prvním turnaji po rok a půl dlouhé pauze titul nezískala. Ve finále v Brisbane dnes prohrála souboj bývalých světových jedniček s krajankou Kim Clijstersovou 3:6, 6:4 a 6:7. Obě finalistky zápas hodnotí jako výborný souboj.

Kim Clijstersová a Justine Heninová
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo

Heninová prý z prohry zklamaná nebyla. "Bylo to jako sen, nemohla jsem chtít víc," prohlásila. "Gratuluji Kim, byl to skvělý boj. Dneska večer jsem si to opravdu užila," uvedla vítězka sedmi grandslamů. "To byl zápas... Myslím, že jsme si s Justine pro zbytek roku nasadily laťku dost vysoko," řekla Clijstersová.

Šestadvacetiletá Clijstersová vstoupila do zápasu skvěle a po vyhraném prvním setu se ve druhé sadě ujala vedení 4:1. O rok starší Heninová však dokázala získat osm gamů za sebou a v rozhodujícím setu se ujala vedení 3:0. Clijstersová vyrovnala, za stavu 4:5 odvrátila soupeřčiny mečboly a o vítězství rozhodla v tie-breaku.

Ve čtyřhře získaly titul Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Ve finále porazily maďarsko-španělskou dvojici Melinda Czinková, Arantxa Parraová Santonjaová 2:6, 7:6 a 10:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články