Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Národní Liga 2024/2025

Gauffová je královnou turnaje WTA v Parmě. V Ženevě se z druhého vavřínu těší Ruud

Druhé finále na okruhu WTA v kariéře, druhé vítězství. Sedmnáctiletá Američanka Cori Gauffová se tentokrát radovala v Parmě, když porazila v souboji o trofej Číňanku Wang Čchiang 6:1, 6:3. I norský tenista Casper Ruud získal ve finále turnaje v Ženevě druhý titul v kariéře. Dvaadvacetiletá turnajová trojka zdolala na antuce svého vrstevníka, Kanaďana Denise Shapovalova 7:6 a 6:4. Ve finále v Bělehradu skrečovala Ana Konjuhová Paule Badosaové, která dosáhla na premiérový titul na okruhu.

Cori Gauffová
zdroj: ZUMA autor: Roberta Corradin

Na antuce Gauffová uspěla poprvé a cestou za titulem ztratila jen jeden set se Siniakovou. Na okruhu WTA oslavovala jako pátá náctiletá hráčka v této sezoně, před ní tituly získaly Iga Šwiateková, Clara Tausonová, Leylah Fernandezová a Maria Camila Osoriová.

Druhé finále po triumfu v Linci v roce 2019 začala třetí nasazená Gauffová suverénně a rychle vedla 3:0. Šestou nasazenou soupeřku už pak do zápasu nepustila, a přestože nasbírala šest dvojchyb, o podání ani jednou nepřišla.

V Itálii navíc vynikající týden korunovala titulem ve čtyřhře. Ve finále porazila společně s krajankou Catherine McNallyovou chorvatsko-slovinský pár Darija Juraková, Andreja Klepačová. Gauffová se stala nejmladší šampionkou singlu i deblu na jednom turnaji od roku 2004, kdy v Birminghamu brala obě trofeje Maria Šarapovová. Tehdy rovněž sedmnáctiletá Ruska úspěch slavila 92 dní poté, co přišla Gauffová na svět.

Gauffová i Konjuhová dnes musely na antuce v srbské metropoli nejprve odehrát semifinálové zápasy. Náročnější program absolvovala Chorvatka, která v úvodu finálového duelu třikrát ztratila podání a rychle prohrávala 1:5. Za stavu 0:2 v druhé sadě pak utkání kvůli zranění kyčle vzdala.

Jednadvacátý tenista světového žebříčku Ruud hrál o titul na ATP Tour počtvrté a počtvrté na antuce. V průběhu turnaje ztratil pouze jeden set a navázal na triumf z loňského února v Buenos Aires.

Tenisový turnaj žen v Parmě (antuka):

Dvouhra - finále: Gauffová (3-USA) - Wang Čchiang (6-Čína) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - finále: Gauffová, McNallyová (4-USA) - Juraková, Klepačová (2-Chorv./Slovin.) 6:3, 6:2.

Tenisový turnaj žen v Bělehradu (antuka, dotace 235.238 eur):

Dvouhra - semifinále: Badosaová (4-Šp.) - Tomovová (Bulh.) 6:1, 6:2, Konjuhová (Chorv.) - Osoriová (Kol.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:4).

Finále: Badosaová - Konjuhová 6:2, 2:0 skreč.

Tenisový turnaj mužů v Ženevě (antuka, dotace 481.270 eur):

Dvouhra - finále: Ruud (3-Nor.) - Shapovalov (2-Kan.) 7:6 (8:6), 6:4.

Čtyřhra - finále: Peers, Venus (2-Austr./N. Zél.) - Bolelli, González (It./Arg.) 6:2, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články