Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Garciaová vyzrála na Sabalenkovou a ovládla Turnaj mistryň

Francouzka Caroline Garciaová vyhrála Turnaj mistryň. Ve finále v americkém Fort Worth porazila 7:6 a 6:4 Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

Caroline Garciaová
zdroj: ČTK/AP

Pro Garciaovou jde o největší úspěch v dosavadní kariéře. Díky čtvrtému titulu v sezoně a jedenáctému celkově si navíc vylepší maximum ve světovém žebříčku, ve kterém se posune z šesté na čtvrtou pozici.

První set byl dlouho vyrovnaný a na první brejkbol se čekalo až do tie-breaku. Sabalenková se díky němu ujala vedení 0:2, ale pak začala při podání chybovat, Garciaová otočila skóre na 5:2 a úvodní sadu získala.

Ve druhém setu Garciaová hned v úvodu sebrala Sabalenkové servis, vypracovala si náskok 2:0 a výhodu už udržela až do konce. "Byl to opravdu dramatický zápas," citoval vítězku Tennis Channel.

Je nám líto, video expirovalo.
Garciaová vyhrála Turnaj mistryň

"Jsem pyšná, že jsem dokázala udržet nervy na uzdě a šla jsem bod po bodu, hru po hře," přidala devětadvacetiletá Garciaová, která si k životnímu vítězství pomohla také jedenácti esy.

Vítězství pro Garciaovou navíc znamená i vylepšení osobního maxima v pořadí WTA. V červnu přitom nebyla ani v první sedmdesátce žebříčku, ale poté jí k posunu pomohly čtyři tituly a postup do semifinále US Open.

"Je strašně důležité jít neustále dopředu," uvedla Garciaová. "Pokud se nezlepšujete, jsou to kroky zpět. A to je něco, co já ani nikdo z mého týmu nechce," přidala francouzská tenistka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články