Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tsitsipas okusí v Paříži poprvé semifinále, jeho soupeřem bude Djokovič

Stefanos Tsitsipas si po vítězství 7:5, 6:2, 6:3 nad Rusem Andrejem Rubljovem poprvé zahraje semifinále Roland Garros. O premiérové grandslamové finále se pátý nasazený hráč utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska, jenž na rozdíl od zářijového US Open dotáhl k vítězství zápas s Pablem Carreňem a Španěla porazil 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Stefanos Tsitsipas slaví postup
zdroj: ČTK/AP

Dvaadvacetiletý Tsitsipas, jehož maximem na pařížské antuce bylo loňské osmifinále, oplatil stejně starému Rubljovovi deset dnů starou porážku z finále turnaje v Hamburku. Grandslamové semifinále si aténský rodák zahraje podruhé v kariéře po loňském Australian Open.

Už podesáté je v semifinále French Open Djokovič, jehož přes tři hodiny trápil Carreňo a také bolavý krk a levá ruka, kterou si musel nechat v průběhu duelu masírovat. Třiatřicetiletý Srb ztratil letos v Paříži poprvé set a nedominoval ani v dalším průběhu, svoji hru ale zvedl a dokázal se prosadit v klíčových okamžicích.

Je nám líto, video expirovalo.
Tsitsipas je po výhře nad Rubljovem poprvé v pařížském semifinále

Carreňa porazil Djokovič měsíc poté, co ve vzájemném osmifinále US Open nastřelil nechtěně míčkem čárovou rozhodčí a byl diskvalifikován. Připsal si tak jedinou porážku v sezoně, v níž dnes vyhrál už 36. duel.

V druhém pátečním semifinále mužské dvouhry se střetne dvanáctinásobný šampion Rafael Nadal ze Španělska s Argentincem Diegem Schwartzmanem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články