Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Štěpánek: "Vyhraj to celé," řekl Berdychovi, jehož potrápil finesami

Paříž - Střetnutí Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka na Roland Garros přineslo ve 2. kole poměrně nesmlouvavou bitvu. Z výhry se nakonec radoval Berdych, ale s finesami svého soupeře měl plné ruce práce, Štěpánek ho co nejméně pouštěl k nátlakové hře. "Snažil jsem se měnit tempo hry a dařilo se mi to," uvedl. Berdych ho na okruhu ATP porazil potřetí ze čtyř vzájemných zápasů.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/AP

Štěpánek trápil především častým přesnými zkrácením hry za síť, na které buď Berdych nezareagoval, nebo ho následně 129. hráč žebříčku úspěšně prohazoval. "Dobíhání kraťasů není Berďova oblíbená disciplína," řekl Štěpánek, jenž v tie-breaku druhého setu mu taktika s kraťasy vyšla hned čtyřikrát a po dvou hodinách hry vyrovnal stav na 1:1.

"Kraťasy nejsou v jeho hře nic překvapivého. To je věc, která ho zdobí, dělá z nich spoustu bodů. Nad rámec bylo, že průměr dobrých kraťasů držel na neskutečné úrovni," ocenil Berdych. "Ve finále se mi podařilo začít hrát rychleji, brát mu čas a nedostával se k nim. A když, tak v blbé pozici," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šafářové a Berdycha se Štěpánkem

Ještě ve třetím setu dokázal Štěpánek, v 36 letech a 192 dnech letos nejstarší hráč ve dvouhře v Paříži, držet s Berdychem krok. Dělal tradiční gesta, posunky, dobře podával, ale přeci jen pomalu ztrácel a Berdych svou razancí uspěl.

I ve čtvrtém setu rozhodl Berdych o své výhře rychlým nástupem a brejkem na začátku sady. O podání už nepřišel a stihl vyhrát dříve, než se prodlužující stíny od zapadajícího slunce dostaly hlouběji do kurtu. První mečbol ještě Štěpánek odvrátil, ale při druhém udělal dvojchybu a zaklonil ve zmaru hlavu.

U sítě si oba čeští daviscupoví reprezentanti podali ruce, objali se a krátce spolu mluvili. "Berďovi jsem pogratuloval a řekl mu, aby to tu vyhrál celé, že mu to přeju," uvedl Štěpánek. "K tomu je pořád spousta zápasů a spousta dřiny," reagoval Berdych a krajana povzbudil slovy: "Na to, jak dlouho jsi nehrál, klobouk dolů." Štěpánek se vrací na kurty po více než sedmiměsíční pauze zaviněné zraněními a odehrál letos teprve pátý turnaj.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články