Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Skvělá Šwiateková nezaváhala ani s Koviničovou a je v osmifinále Roland Garros

Fenomenální série Igy Šwiatekové pokračuje. Světová jednička totiž na pařížské antuce porazila ve dvou setech Danku Koviničovou z Černé Hory, postoupila do osmifinále Roland Garros a svou vítěznou šňůru, během které získala pět titulů, protáhla o 31. zápas. Mezi nejlepší šestnáctkou je také mužská světová dvojka Daniil Medveděv, jenž si poradil 6:2, 6:4 a 6:2 s Miomirem Kecmanovičem ze Srbska. Ze hry venku je naopak třetí nasazená Paula Badosaová. Favorizovaná Španělka nedohrála duel s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou a za stavu 3:6, 1:2 ho kvůli bolestem pravého kolena vzdala. Bez problémů prošel do čtvrtého kola loňský finalista Stefanos Tsitsipas z Řecka, který si poradil 6:2, 6:2, 6:1 se Švédem Mikaelem Ymerem.

Je nám líto, video expirovalo.
Šwiateková si připsala další hladké vítězství

Zatímco v obou úvodních kolech ztratila dvacetiletá šampionka pařížského grandslamu z roku 2020 dohromady jen čtyři gemy a dva sety ovládla s "kanárem", proti Koviničové musela především v koncovce druhého dějství zabojovat. Od stavu 4:1 přišla dvakrát o podání a soupeřka vyrovnala. Za stavu 5:5 ale znovu zabrala a v dalším gemu už si postup pohlídala.

"Chtěla jsem hrát agresivně, ale asi jsem do toho dávala až moc síly. Její míčky byly tak prudké, že bylo těžké si s nimi v té rychlosti poradit. Musela jsem ubrat na riziku, ona ale byla v obraně výborná," pochválila Šwiateková soupeřku. O postup do čtvrtfinále a další prodloužení vítězné série se utká s devatenáctiletou Číňankou Čeng Čchin-wen, které vzdala zdravotně indisponovaná domácí Alizé Cornetová za stavu 0:6, 0:3.

Medveděv při svých prvních čtyřech startech v Paříži neuhrál ani zápas, nyní je podruhé za sebou v osmifinále. "Dneska to bylo úžasné. Dokonce jsem ani nepřišel o podání. Na tomhle povrchu je to celkem neobvyklé. Doufejme, že si tu příští týden zahraju ještě víc takových zápasů," řekl Medveděv na kurtu.

O vyrovnání loňského osobního maxima na French Open si šampion loňského US Open zahraje s vítězem zápasu mezi domácím Gillesem Simonem a turnajovou dvacítkou Marinem Čiličem z Chorvatska.

Celkem jedenáct setbolů odvracel Jannik Sinner ve druhém setu duelu s Mackenziem McDonaldem. Dvacetiletý Ital, jenž si během zápasu vyžádal ošetření levé nohy, nakonec Američana porazil 6:3, 7:6 a 6:3.

Tenisový turnaj Roland Garros v Paříži (antuka, dotace 43,6 milionu eur):

Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Rubljov (7-Rus.) - Garín (Chile) 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (13:11), Sinner (11-It.) - McDonald (USA) 6:3, 7:6 (8:6), 6:3, Medveděv (2-Rus.) - Kecmanovič (28-Srb.) 6:2, 6:4, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Šwiateková (1-Pol.) - Koviničová (Č. Hora) 6:3, 7:5, Beguová (Rum.) - Jeanjeanová (Fr.) 6:1, 6:4, Kasatkinová (20-Rus.) - Rogersová (USA) 6:3, 6:2, Čeng Čchin-wen (Čína) - Cornetová (Fr.) 6:0, 3:0 skreč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články