Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Sabalenková je nadále bezchybná, Djokovič zapsal rekordní sedmnácté čtvrtfinále. Postoupil i Alcaraz

Světová jednička je mezi nejlepšími osmi na Roland Garros. Španělský tenista Carlos Alcaraz postoupil stejně jako vloni do čtvrtfinále a porazil Lorenza Musettiho 6:3, 6:2, 6:2. Srb Novak Djokovič si pak vybojoval rekordní 17. účast ve čtvrtfinále. Třetí nasazený hráč, porazil ve 4. kole Juana Pabla Varillase z Peru hladce 6:3, 6:2, 6:2. Aryna Sabalenková na letošních grandslamech nadále bezchybná když ve 4. kole porazila Sloane Stephensovou 7:6 a 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Sabalenková je na Roland Garros po výhře nad Stephensovou už ve čtvrtfinále

Bez zaváhání zvládl 4. kolo i Alcaraz. Dvacetiletý španělský tenista porazil Itala Lorenza Musettiho 6:3, 6:2, 6:2 a postupem do čtvrtfinále si při svém třetím pařížském startu vyrovnal tamní loňské maximum. Úřadující šampion US Open prodloužil vítěznou sérii na grandslamech na jedenáct zápasů, na Australian Open letos kvůli zranění nestartoval.

Dvojnásobný šampion z pařížské antuky Djokovič zatím letos neztratil na turnaji ani set a proti Varillasovi slavil dosud nejhladší postup. Na kurtu Philippea Chatriera se tentokrát zdržel necelé dvě hodiny a dále může pomýšlet na zisk rekordního 23. grandslamového titulu. S 22 trofejemi se zatím dělí o historické maximum s dlouholetým antukovým suverénem Nadalem, vítězství by ho navíc vrátilo i do čela světového žebříčku.

Jeho dalším soupeřem bude Karen Chačanov. Jedenáctý nasazený Rus zdolal Lorenza Sonega z Itálie 1:6, 6:4, 7:6, 6:1. Alcaraze čeká duel s turnajovou pětkou Stefanosem Tsitsipasem. Řecký finalista turnaje z roku 2021 vyřadil Rakušana Sebastiana Ofnera 7:5, 6:3, 6:0.

Úspěšně pokračuje v grandslamovém debutu po mateřské pauze Elina Svitolinová. Ukrajinská tenistka, jež v říjnu přivedla na svět dceru Skaï, porazila Darju Kasatkinovou a počtvrté v kariéře postoupila v Paříži do čtvrtfinále. Manželka francouzského hráče Gaëla Monfilse povzbuzená ziskem titulu při antukové generálce ve Štrasburku přehrála devátou nasazenou Rusku 6:4, 7:6.

O místo v semifinále se Svitolinová utká se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska. Úřadující šampionka Australian Open, pro níž bylo dosud na Roland Garros maximem třetí kolo, přehrála v osmifinále Američanku Sloane Stephensovou 7:6, 6:4 a na grandslamech je letos stále bez porážky. Zůstává tak dál ve hře o místo světové jedničky, z něhož může sesadit Polku Igu Šwiatekovou.

Výsledky tenisového French Open

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Muchová (ČR) - Avanesjanová (Rus.) 6:4, 6:3, Sabalenková (2-Běl.) - Stephensová (USA) 7:6 (7:5), 6:4, Svitolinová (Ukr.) - Kasatkinová (9-Rus.) 6:4, 7:6 (7:5), Pavljučenkovová (Rus.) - Mertensová (28-Belg.) 3:6, 7:6 (7:3), 6:3.

Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Alcaraz (1-Šp.) - Musetti (17-It.) 6:3, 6:2, 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Varillas (Peru) 6:3, 6:2, 6:2, Tsitsipas (5-Řec.) - Ofner (Rak.) 7:5, 6:3, 6:0, Chačanov (11-Rus.) - Sonego (It.) 1:6, 6:4, 7:6 (9:7), 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články