Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nadal zdolal Djokoviče, ale boj s vlastním tělem je stále těžší: Nevím, co bude po Paříži

Čtvrtfinálovou bitvou s Novakem Djokovičem nadchl Rafael Nadal sportovní svět. Po postupu mezi čtyři nejlepší hráče Roland Garros odpovídal mimo jiné na otázku ohledně své tenisové budoucnosti, kterou dle vlastních slov nechává otevřenou. Držitel rekordních třinácti triumfů z pařížského grandslamu se totiž potýká s chronickým onemocněním nohy, tzv. Müller-Weissovým syndromem. V semifinále vyzve třetího hráče světa Alexandera Zvereva z Německa.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal porazil ve strhující bitvě Djokoviče a je v Paříži v semifinále

"Hraju tenhle turnaj, protože jsme udělali určité kroky. Díky nim jsem připraven nastoupit. Co se ale stane potom, nevím," citovala pětatřicetiletého Nadala po utkání agentura DPA.

Fenomenální Španěl porazil světovou jedničku Djokoviče po více než čtyřhodinové bitvě 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 a postoupil do svého patnáctého semifinále na Roland Garros. Srbskému soupeři oplatil v Paříži vyřazení z loňského semifinále a vylepšil bilanci vzájemných zápasů na 29:30. Na pařížské antuce prohrál Nadal od roku 2005 jen tři zápasy a může zaútočit na 22. grandslamový titul, kterým by posunul vlastní historické maximum.

Světovou pětku však v poslední době intenzivně limituje degenerativní onemocnění způsobující deformaci jedné z kostí ve střední části chodidla. Španěl již kvůli bolestem vypadl na květnovém turnaji v Římě ve 3. kole. "To, že je tu se mnou doktor, mi hodně pomáhá," konstatoval Nadal.

Před utkáním s Djokovičem uvedl, že hraje každý zápas na Roland Garros s vědomím, že by mohl být jeho poslední v kariéře. "Poslední tři měsíce nebyly jednoduché, takže jsem byl po zápase hodně emotivní," doplnil.

V pátečním semifinále ho čeká Němec Zverev, který vyřadil Nadalova krajana Carlose Alcaraze. Španěl v den zápasu oslaví 36. narozeniny.

"Soustředím se už jen na páteční semifinále. S nohou je to, jak to je. Pokud nebudeme schopní najít způsob, jak to zlepšit, nebo alespoň trochu vyřešit, bude to pro mě ohromně těžké. Samozřejmě se budu snažit něco objevit, ale zatím jsme nic nenašli," zakončil Nadal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články