Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Medvěděv se potká ve čtvrtfinále s Tsitsipasem. Končí Serena Williamsová

Rus Daniil Medvěděv přerušuje sérii čtyř nezdarů na Roland Garros. V osmifinále vykopl z turnaje  6:2, 6:1, 7:5 Chilana Cristiana Garína, Řek Tsitsipas zdolal ve 4. kole podobně jednoznačně 6:3, 6:2, 7:5 Španěla Pabla Carreňa. Oba renomovaní hráči se utkají o postup do semifinále. Z ženského pavouka vypadla proslulá Američanka Serena Williamsová, jež nestačila na Jelenou Rybakinovou 3:6 a 5:7.

Pětadvacetiletý Medvěděv prožívá v Paříži nečekané antukové obrození. Moskevský rodák při předchozích čtyřech startech na Roland Garros vypadl vždy v prvním kole, letos ale ve čtyřech zápasech ztratil pouze jeden set a v pavouku se udržel do druhého týdne.

Ve třetím setu dnešního duelu proti Garínovi si nechal Medvěděv ošetřit pravý loket, ale vyrovnanou sadu dotáhl za pomoci několika vítězných míčů v posledních dvou gamech k výhře.

Ve čtvrtfinále čeká finalistu letošního Australian Open dosud nejtěžší soupeř v Paříži, loňský semifinalista Tsitsipas. Dvaadvacetiletý Řek letos vyhrál antukové turnaje v Monte Carlu a Lyonu, ale Medvěděva z sedmi vzájemných duelů porazil jen jednou.

Williamsová vypadla se soupeřkou mladší, než je její délka kariéry 

Jednadvacetiletá Rybakinová je v grandslamové čtvrtfinále poprvé v kariéře. Proti devětatřicetileté Williamsové, která debutovala na Roland Garros v roce 1998, rok před narozením kazašské hráčky, neztratila ani set stejně jako v předchozích třech zápasech. Další soupeřkou nasazené jednadvacítky bude Ruska Anastasia Pavljučenkovová, která si poradila s jinou bývalou světovou jedničkou, Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Williamsová, která na pařížské antuce triumfovala třikrát, čeká na další grandslamový titul od roku 2017. Tehdy ovládla Australian Open, následně měla mateřskou pauzu a dosavadních dvanáct pokusů v 24. grandslamový vavřín neproměnila.

Tenisový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 34,36 milionu eur):

Muži: Dvouhra - 4. kolo: Medvěděv (2-Rus.) - Garín (22-Chile) 6:2, 6:1, 7:5, Tsitsipas (5-Řec.) - Carreňo (12-Šp.) 6:3, 6:2, 7:5.

Ženy: Čtyřhra - 3. kolo: Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Dabrowská, Fernandezová (Kan.) 6:3, 3:6, 6:3, Linetteová, Peraová (Pol./USA) - Hradecká, Siegemundová (10-ČR/Něm.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články