Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Macháč bojoval, ale s Medveděvem padl ve čtyřech setech. Do osmifinále neprošel

Zaznamenal své maximum na pařížské antuce a končí ve třetím kole. Tenista Tomáš Macháč do osmifinále grandslamového Roland Garros nepostoupil. Pátému nasazenému Daniilu Medveděvovi z Ruska dnes podlehl po bojovném výkonu 6:7, 5:7, 6:1, 4:6. Třiadvacetiletý rodák z Berouna nevyužil šanci vylepšit si grandslamové maximum, ale na pařížské antuce zapsal svůj dosud nejlepší výsledek.

Tomáš Macháč
zdroj: Reuters autor: Lisi Niesner

Čtyřiatřicátý hráč světa Macháč dohrál ve 3. kole i na druhém grandslamu sezony. V lednu nestačil ve stejné fázi Australian Open na jiného Rusa Karena Chačanova. S Medveděvem prohrál i druhý vzájemný zápas a neoplatil mu předloňskou porážku z Indian Wells.

Macháč sice favorita předčil v počtu vítězných míčů 57:53, doplatil ale na 61 nevynucených chyb. Vítěz US Open z roku 2021 Medveděv zaznamenal také 14 es. Ruský hráč postoupil do osmifinále Roland Garros potřetí v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Macháč vypadl ve 3. kole po boji s Medvěděvem

"Bohužel, to je tenis. První set jsme hráli podle mě hodinu a čtvrt. To byla bitva, ale bohužel se mi to nepovedlo v tie-breaku. Proti takovým hráčům stačí jediný míč, oni odskočí a pak už je těžké se vrátit. To se bohužel stalo v první sadě a druhá se vyvíjela podobně," řekl webu Tenisovysvet.cz Macháč.

"Ve třetím (setu) jsem se trošku uvolnil. Máte to 0:2 na sety, můžete se trochu uklidnit, nebýt naštvaný. To se mi povedlo. On měl takovou slabounkou chvíli a já mu dal 6:1. Pak to byla zase bitva a ke konci rozhodlo zase pár míčů," doplnil Macháč.

Jediný český zástupce v mužské dvouhře Macháč začal duel proti finalistovi Australian Open nebojácně. V páté hře prvního setu roztleskal fanoušky na kurtu Suzanne Lenglenové povedeným obranným prohozem, díky němuž získal brejk na 3:2. Nadějný náskok ale ihned ztratil a sada dospěla do zkrácené hry, kterou český tenista prohrál 4:7.

Vyrovnaná hra pokračovala i ve druhé sadě. Macháč odvrátil ve třetím gamu dva brejkboly, v osmé hře ale sám nevyužil šanci na prolomení soupeřova servisu. O tři gamy později udělal Macháč za stavu 15:40 dvojchybu a Medveděv dostal šanci sadu doservírovat. Český tenista si ještě vypracoval brejkbol, zahrál při něm ale míč do autu a rodák z Moskvy získal vzápětí i druhý set.

Na začátku třetí sady přišel Macháč znovu o servis a za stavu 0:1 se obořil na svůj box s trenérem Danielem Vackem. Od té chvíle ale začal Medveděva přehrávat a vývoj otočil. Získal dalších šest her po sobě a vrátil se do hry.

Macháč začal bojovně i čtvrtý set a hned sebral Medveděvovi servis. Teprve poté zastavil ruský tenista sérii prohraných gamů a srovnal. Rozhodující chvíle přišly v závěru, kdy šel za stavu 4:5 na podání český tenista. Medveděv se dobře bránil a Macháč mu smečí do sítě nabídl mečbol. Krátce na to poslal berounský rodák míč do autu a Medveděv mohl po třech hodinách a 28 minutách slavit postup.

"Byl to velmi těžký zápas. Jsem rád, že jsem byl až na výjimku ve třetím setu koncentrovaný. Měl jsem to v hlavě tak, že budu bojovat až do konce. Bylo těžké se přes dobré servisy Tomáše dostávat k brejkbolům. O to víc si tohoto vítězství cením," řekl v rozhovoru na kurtu Medveděv.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články