Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Krejčíková a Siniaková válí na Roland Garros i ve dvouhře. Snad to bude pokračovat, notují si

Paříž jim dlouhodobě chutná, což se opět potvrdilo. Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková totiž na Roland Garros společně vyhrály první grandslamový titul ve čtyřhře mezi juniorkami i ženami a letos se shodně prosazují také ve dvouhře.

Barbora Krejčíková
zdroj: ZUMA autor: Rob Prange

Krejčíková si vítězstvím nad Barborou Strýcovou zajistila poprvé v kariéře 3. kolo na grandslamu v singlu, Siniaková se z postupu do stejné fáze turnaje radovala o necelou hodinu později. Ve čtvrtek spolu navíc rozehrají debl.

"Je super, že se nám takhle daří. Pokusíme se na to navázat v obou soutěžích," usmála se Siniaková. "Byla bych ráda, kdyby to pokračovalo," doplnila Krejčíková.

Zejména druhá jmenovaná si užívá životní výsledek. Na grandslamu je v hlavní soutěži potřetí a poprvé se dostala do 3. kola. "Je to moje nejcennější výhra, takhle dobrou hráčku jsem ještě neporazila," řekla po třísetovém skalpu Strýcové (37. WTA).

Aktuálně 114. singlistka světa Krejčíková by se měla poprvé v kariéře posunout do první stovky žebříčku. "To jsem si přála celý život. Vždycky jsem věřila tomu, že na stovku mám, ale když jsem měla udělat poslední krok, nebyla jsem toho schopná," vzpomínala.

V poslední době proto změnila pohled na věc. "Smířila jsem se, že když nepokořím, nic se neděje. Hraji tenis proto, že mě to strašně baví."

Prosazuje se ale především ve čtyřhře. Se Siniakovou vyhrály Roland Garros a Wimbledon, dvakrát ovládla smíšenou čtyřhru na Australian Open. "Debl je priorita a singl hraji proto, že mě baví. Prostě hraji a užívám si, že můžu, že jsem zdravá, že se doba snad nějak zlepší a už to snad bude jen růžové." 

K úspěchu na Roland Garros jí nejspíš pomohla i letošní koronavirová pauza. S trenérem měli totiž čas udělat komplexnější přípravu. "Dřív jsem motala singl, debl a nebylo moc času opakovaně na něčem pracovat. Také jsem starší a pochopila jsem, že není vše jen o tenisu a jsou jiné důležité věci. Už mě to tak nestresuje," zakončila Krejčíková.

Nejoblíbenější grandslam

V Paříži se znovu daří i Siniakové. "Asi už budu muset říkat, že to je můj nejoblíbenější grandslam," prohlásila s tím, že nejraději má melbournské Australian Open. Antuka na Roland Garros ale více vyhovuje její hře. "Hraje se mi na ní dobře. Když se dobře pohybuji, mám čas si vypracovat bod a uspět," přitakala.

Výhodou pro ni můžou být letošní náročnější podmínky. Dosud panoval chlad, kurty byly pomalejší a míče těžší. "Je to pro všechny těžké. Neletí to, což potrápilo i mě. Beru to tak, jak to je. Určitě toho dokážu hodně vrátit, může to pro mě být plus," dodala Siniaková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články