Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

K vyrovnání maxima přes Němku se sporným dvojdopadem. Udělá pro postup vše, tuší Kvitová

Zatím se jí to v kariéře povedlo jen jedinkrát. Dojít v Paříži na antukovém Roland Garros až do semifinále. Nyní je Petra Kvitová krok od zopakování tohoto úspěchu. Dvojnásobné vítězce Wimbledonu stojí v cestě Němka Laura Siegemundová, kterou čeká vůbec první čtvrtfinálový duel na turnajích velké čtyřky. Přímý přenos sledujte od 12:00 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Slavící Petra Kvitová
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Rob Prange

Kvitová hrála s aktuálně 66. hráčkou žebříčku Siegemundovou jednou a v roce 2015 jí coby kvalifikantce povolila v 1. kole US Open jen dvě hry.

"Jinak jsme spolu nehrály ani netrénovaly," řekla sedmá nasazená Kvitová. S hráčkou žijící ve Stuttgartu, kde před třemi lety Siegemundová získala i antukový titul, očekává těžký zápas. "Udělá pro postup vše. Já taky, jen možná trochu jinak než ona."

Utkání přinese střet dvou různých stylů. Svěřenkyně Jiřího Vaňka hraje rychlé, přímé míče s minimem rotace. Němka údery ráda střídá, zkracuje hru za síť, dává čopy a soupeřky se snaží nepustit do rytmu. "Snaží se to soupeřkám zošklivit," řekla Karolína Plíšková po výhře nad Siegemundovou letos v lednu v Melbourne.

I Kvitová si je vědoma, že bude muset být trpělivá a zároveň hrát agresivně. "Abych ji dostala pod tlak, aby neměla na ty svoje věci čas," podotkla Češka.

Dvaatřicetiletá Siegemundová hraje na antukovém povrchu svůj nejlepší tenis. "Sedí mi," uvedla nečekaná vítězka čtyřhry na nedávném US Open. "Doteď jsem tady v Paříži hrála s antukářkami, spíše taktické zápasy s hodně rotacemi. S Kvitovou mě čeká úplně něco jiného. Má skvělý servis a ve výměně nedá druhou šanci," odtušila Němka.

Siegemundová otočila i po sporném dvojitém dopadu míčku zápas prvního kola s domácí Kristinou Mladenovicovou. "Dvojdopad jsem viděla. Nevím. Asi bych to taky nepoznala. Zápas vyhrála a od té doby si věří," konstatovala Kvitová.

Třicetiletá Kvitová nastoupí ke třináctému grandslamovému čtvrtfinále, z těch předešlých má vyrovnanou bilanci 6:6. Naposledy někdejší světová dvojka prohrála boj o semifinále na letošním Australian Open. "Už postup do čtvrtfinále je pro mě úspěch a moc se těším na zápas," prohlásila Kvitová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články