Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Do Roland Garros vstoupí Vondroušová, Martincová i obhájkyně Šwiateková

Další dvojici českých tenistek čeká úvodní zápas na grandslamovém Roland Garros. V Paříži budou o postup do druhého kola usilovat Markéta Vondroušová a Tereza Martincová. Vondroušová, která si v roce 2019 zahrála ve francouzské metropoli finále, otevře program na kurtu číslo devět duelem s Estonkou Kaiou Kanepiovou. Martincová si zahraje s Ivanou Jorovičovou ze Srbska. Přímé přenosy sledujte od úterý na ČT sport a webu ctsport.cz.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: VINCENT KESSLER

Vondroušová se střetne s Kanepiovou poprvé v kariéře. Sokolovská rodačka, jíž patří v žebříčku WTA 21. místo, se pokusí napravit loňské vyřazení v úvodním kole.

Martincová letos nemusela v Paříži do kvalifikace a na některém z grandslamů se představí popáté. Dosud však nikdy nepřešla přes první soupeřku. S Jorovičovou se utká počtvrté, v bilanci vzájemných měření sil vede 2:1.

Do turnaje vstoupí i úřadující šampionka Iga Šwiateková. Osmá nasazená Polka vykročí za obhajobou na hlavním dvorci Philippa Chatriera zápasem s Kajou Juvanovou ze Slovinska.

Pondělní program (začátky v 11:00 SELČ):

Kurt Philippa Chatriera: Juvanová (Slovin.) - Šwiateková (8-Pol.), Bublik (Kaz.) - Medveděv (2-Rus.), Istomin (Uzb.) - Federer (8-Švýc.), S. Williamsová (7-USA) - Beguová (Rum.).

Kurt Suzanne Lenglenové: Sinner (18-It.) - Herbert (Fr.), Siegemundová (Něm.) - Garciaová (Fr.), Keninová (4-USA) - Ostapenková (Lot.), Tsonga (Fr.) - Nišioka (Jap.).

Kurt Simonne Mathieuové: Cornetová - Tanová (obě Fr.), Ruud (15-Nor.) - Paire (Fr.), Čilič (Chorv.) - Rinderknech (Fr.), Muguruzaová (12-Šp.) - Kosťuková (Ukr.).

Kurt č. 5, 4. zápas: Martincová (ČR) - Jorovičová (Srb.)

Kurt č. 9, 1. zápas: Vondroušová (20-ČR) - Kanepiová (Est.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články