Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Francouzské úřady vyšetřují podezřelou čtyřhru na Roland Garros

Francouzské úřady začaly vyšetřovat jeden zápas ženské čtyřhry na tenisovém Roland Garros kvůli podezření ze zmanipulování a korupce. Jedná se o utkání prvního kola mezi vítěznými Rumunkami Patricií Marií Tigovou s Andreou Mituovou a rusko-americkou dvojicí Jana Sizikovová, Madison Brengleová.

zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/imago sportfotodienst

Pařížské státní zastupitelství vyšetřuje duel, v němž rumunský pár 30. září zvítězil 7:6, 6:4. Podezření vyvolal pátý game druhého setu, kdy Sizikovová udělala dvě dvojchyby a mizerně zahrála i další výměny. Podle deníků Die Welt a L'Équipe přibývalo rychle nezvyklé množství sázek.

"Uzavřené sázky byly velmi vysoké, neobvykle vysoké. Řádově to bylo několik desítek tisíc eur," řekl agentuře AFP zdroj obeznámený s vyšetřováním.

"Byl to zápas prvního kola s hráčkami, které nejsou příliš známé," dodal. Nejvýše z nich je v singlovém žebříčku Tigová na 59. místě, nejníže Sizikovová na 652. příčce.

Inkriminovaný game získaly Rumunky čistou hrou a krátce poté postoupily do druhého kola pařížského grandslamu. Z turnaje pak vypadly v osmifinále. Představitelé Jednotky pro bezúhonnost tenisu (TIU) zatím případ nekomentovali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články