Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Forma se drží. Kvitová vyřadila v New Havenu Radwaňskou

Petra Kvitová porazila v prvním kole turnaje v New Havenu Agnieszku Radwaňskou 6:1, 7:6. Další soupeřkou české hráčky bude kvalifikantka Zarina Dijasová z Kazachstánu.

Petra Kvitová
zdroj: USA Today Sports autor: Aaron Doster

Kvitová vstoupila do utkání s Radwaňskou, která zde slavila titul předloni, výtečně. První set získala za půl hodiny a při svém podání v něm ztratila jen tři fiftýny.

Druhá sada trvala dvakrát tak dlouho. Kvitová v úvodu prohrávala po festivalu ztracených servisů s bývalou světovou dvojkou 1:3. Od stavu 3:3 si ale hráčky držely svá podání a rozhodnout musel tie-break, v němž česká tenistka přišla o svůj servis pouze jednou.

"Jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech. Není dobré zůstávat s Agou na kurtu dlouho, protože ona se skvěle hýbe a s postupem času se zlepšuje," řekla. "Ke konci druhé sady zase dobře podávala, našla jsem rytmus, tím jsem si situaci usnadnila a ušetřila síly," dodala.

Radwaňskou porazila stejně jako v únoru v Dauhá. V červnu spolu měly hrát na trávě v Eastbourne, ale Kvitová k zápasu kvůli svalovým potížím nenastoupila. S Dijasovou má dvojnásobná wimbledonská vítězka bilanci 1:1, naposledy se však utkaly v roce 2014.

"Znovu mě čeká soupeřka, která výborně běhá a snaží se hrát agresivně. Prohru si pamatuju, takže vím, že může být nebezpečná," řekla Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články