Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Fognini dovedl Itálii do čtvrtfinále Davis Cupu, Němci uspěli v Austrálii

Popáté za posledních šest let se italští tenisté probojovali do čtvrtfinále Davisova poháru. Hrdinou zápasu s Japonskem v Morioce se stal Fabio Fognini, jenž dovedl do vítězného konce dva pětisetové duely. Nad Juičim Sugitou zvítězil za čtyři hodiny a 11 minut. Jeho páteční utkání s Tarem Danielem bylo jen o pár minut kratší. V sobotu navíc Fognini uspěl se Simonem Bolellim také ve čtyřhře.

Fabio Fognini
zdroj: ČTK/AP

"Po předchozích dvou dnech už byl úplně hotový a nebylo jisté, jestli bude hrát. Ale je to opravdu skvělý týmový hráč," chválil Fogniniho italský kapitán Corrado Barazzutti. "Byl to asi nejtěžší Davis Cup, co jsem kdy hrál. Už z Melbourne jsem přijel unavený, navíc z horka jsme se přesunuli sem, kde mrzne a sněží. Hrál jsem srdcem," uvedl Fognini.

Italové budou hrát ve čtvrtfinále s obhájci trofeje z Francie. Ti měli v horském středisku Albertville nečekané problémy s Nizozemskem. Nejprve přišli o svou jedničku, Lucas Pouille si stěžoval na ztuhlý krk, pak Adrian Mannarino nečekaně prohrál s Thiemem de Bakkerem ze čtvrté stovky světového žebříčku. Ale Richard Gasquet srovnal a po vítězství ve čtyřhře dnes Mannarino získal třetí bod pětisetovou výhrou nad Robinem Haasem.

Je nám líto, video expirovalo.
Francie postoupila do čtvrtfinále Davis Cupu

Po čtyřech letech jsou mezi nejlepší osmičkou Němci. O jejich výhře nad Austrálií v Brisbane rozhodl Alexander Zverev, který v utkání dvou mladých hvězd porazil Nicka Kyrgiose hladce 6:2, 7:6 (7:3), 6:2.

"To je fantastické, neuvěřitelný pocit. Jsem ohromně šťastný, ale doufám, že tohle je teprve začátek," uvedl dvacetiletý Zverev. Pátý hráč světa získal také úvodní bod v zápase vítězstvím nad osmnáctiletým Alexem De Minaurem.

Příštím soupeřem Němců budou Španělé, kteří i bez Rafaela Nadala porazili v Marbelle Velkou Británii. Třetí bod přidal Albert Ramos, jenž porazil Camerona Norrieho ve čtyřech setech.

Američané si na třetí pokus v soutěži poprvé poradili se Srbskem, kterému chyběl zraněný Novak Djokovič. Jejich dalším soupeřem bude loňský finalista z Belgie, který sice s Maďarskem prohrál pětisetovou bitvu ve čtyřhře, ale ve dvouhrách měl navrch.

Švýcarsko bez Rogera Federera a Stana Wawrinky neuspělo v Kazachstánu. Šampioni Davisova poháru z roku 2014 tak počtvrté za sebou vypadli hned v prvním kole. Kazaši budou hrát s Chorvatskem, které v Osijeku vyřadilo Kanadu. Borna Čorič vyhrál obě dvouhry a přispěl i k výhře v pěti setech v deblu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články